Zuur en alkalisch


Het is algemeen bekend dat kankercellen het best gedijen in een zure en zuurstofarme omgeving.


Zuur of Alkalisch?

Dr. Robert Young zegt dat de gezondheid afhangt van een interne alkalisch milieu. In zijn boek, "The pH Miracle," bespreekt Dr. Young het belang van het reguleren van uw lichaam zuur / base chemie en hoe het kan leiden tot gewichtsverlies, meer uithoudingsvermogen en kracht, en een sterker immuunsysteem.

Dr. T. Baroody Jr., zegt in zijn boek "Alkalize or Die", dat een correct alkalisch lichaam een belangrijke rol speelt bij het herstel en behoud van gezondheid. Hij schrijft: "Het goed functioneren van onze klieren en organen staat in verhouding met de alkalische en zure niveaus in ons systeem." Het vinden van de balans tussen te zuur en te alkalisch kan een uitdaging zijn in de hedendaagse stressvolle, fast-food samenleving.

Je lichamelijke alkalisch en zuur balans, ook wel bekend als pH, heeft invloed op je algehele welzijn. Alle voedingsmiddelen hebben de mogelijkheid om normale pH-waarde van je lichaam te veranderen. De vloeistoffen en weefsels blijven niet in deze wisselende staten van "te zuur" of "te alkalisch", omdat het lichaam altijd streeft naar evenwicht. Wanneer het lichaam dagelijks met te veel zuurvormende voedingsmiddelen en te veel stress te maken heeft ontstaat er onbalans en ziekte. Het is algemeen bekend dat kankercellen het best gedijen in een zure en zuurstofarme omgeving.

Wat is pH?

De pH-waarde zegt iets over de zuurgraad in ons lichaam. pH staat voor “potential Hydrogen” en het meet de waterstof ionen concentratie van water. De pH schaal gaat van 0 tot 14 waarbij pH 7 neutraal is, alles onder de 7 is zuur en alles boven de 7 is alkalisch. Bloed heeft een pH van 7,35-7,45 en is dus licht alkalisch. Je lichaam vecht om zuur te neutraliseren en de juiste pH in organen, weefsels en lichaamsvloeistoffen te handhaven. Maar het kan dat alleen doen voordat een aandoening die bekend staat als acidose optreedt door een te zure omgeving. Je moet dus het lichaam dat geven wat het nodig heeft in de vorm van alkaliserende groenten en fruit, zodat het lichaam in staat is het delicate zuur- base evenwicht in stand te houden.

Het eten voor balans

Alle levensprocessen hebben een verzurende werking op het lichaam. Het voeden van dat lichaam kan dan ook het best gebeuren met zoveel mogelijk voeding met een alkalische uitwerking. Een gemakkelijke manier om dit te bereiken is om groenten en fruit het grootste deel van elke maaltijd te maken. De meeste groenten en fruit zijn van nature alkalisch. Sommige vruchten, zoals citrusvruchten, hebben een zure pH buiten het lichaam, maar wanneer het wordt gebruikt, laat het na te zijn gemetaboliseerd een alkalische spoor in het lichaam achter. Ook het drinken van alkalisch water in plaats van zeer verzurende frisdranken en fruitsapjes helpt mee om het lichaam niet te laten verzuren.

Het eten van de juiste voeding is niet de enige manier om het evenwicht te behouden. Volgens een artikel op www.alive.com heeft ademhaling een essentiële invloed op de pH van het lichaam. Auteur Sam Graci zegt: "Zuurstof bevrijdt je lichaam van verzurende kooldioxide." Hij stelt voor om ook massage, meditatie en yoga te doen.

Het vinden van evenwicht op het gebied van voeding en levensstijl is van cruciaal belang voor de algehele gezondheid van uw lichaam.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op