Waterkers kiemen

Waterkers kiemen staan bekend om de hoge concentraties voedingstoffen die het bezit. Er zitten hoge concentraties vitamine A en C in. Ook vitamine K, een belangrijke vitamine voor je botten is overvloedig aanwezig in waterkers kiemen.

Verder bevatten waterkers kiemen glucosinolates. Glucosinolates zijn phytochemicalien die wanneer ze gehydrolyseerd zijn isothiocyanates produceren. Wetenschappers hebben deze isothiocyanates zeer uitgebeid bestudeerd op hun preventieve (1) en anti kanker effecten en uit die onderzoeken blijkt dat het de voortgang van o.a. borst- (2) , darm- (3,4), long-(5,6) blaas-(7) , en prostaatkanker (8) en Glioma (9) tegengaat.


Naast bovenstaande informatie uit medische studies zijn er ook tal van bronnen die je vertellen over de werkzame stoffen in waterkers kiemgroenten die je kunnen helpen je lichaam te ondersteunen in het zelf herstellend vermogen.

Dagelijkse dosis waterkers kiemgroenten ligt tussen de 85 en 100 gram per dag volgens deze bron, maar verdere studie is nodig:

Verdere studie is nodig en verdere studie is altijd goed, maar als je nu met kanker te maken hebt dan heb je waarschijnlijk niet de luxe om daar op te gaan wachten. In vivo, in vitro en klinische studies zijn duidelijk over de vele mogelijkheden die de stoffen in kiem- en micro groenten kunnen bieden.

Kiemset bestellen Waterkers zaad bestellen

Uit onderzoeken blijkt dat het de voortgang van o.a. borst-, darm-, long-, blaas-, en prostaatkanker en Glioma tegengaat.


Naast bovengenoemde voordelen die waterkerskiemen kunnen bieden is deze groente ook bekend als een rijke voedingsbron van nasturtiin. Nasturtiin is de voorloper van fenethylisothiocyanaat (PEITC), dat de fase I-enzymen in de lever vertraagt of stopt (10,11,12,13).

Het is bekend dat fase 1 enzymen veel kankerverwekkende stoffen activeren, die de groei van kankercellen teweegbrengen. Maar nasturtin, de levensreddende verbinding die in waterkers wordt gevonden, induceert de fase II-enzymen van de lever - die in verband worden gebracht met een verhoogde excretie van de kankerverwekkende stoffen.

Uit studie komt ook naar voren dat een flink aantal stoffen die veel voorkomen in kiemgroenten, waaronder PEITC, chemo resistentie tegen gaan. Het komt regelmatig voor dat een behandeling met chemotherapie gestart wordt maar dat de kankercellen resistent worden voor die chemo. Als je ervoor kiest om chemotherapie toe te laten passen is het resistent worden van de kankercellen voor die therapie iets wat je wilt voorkomen.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op