Water

Het menselijk lichaam bestaat voor circa 65% uit water en water is van enorm belang voor alle leven op aarde. Volgens H.H. Mitchell, Journal of Biological Chemistry 158, zijn de hersenen en het hart samengesteld uit 73% water en de longen ongeveer 83% water. De huid bevat 64% water, spieren en nieren 79%, en zelfs de botten zijn waterig: 31%

Elke dag moeten mensen een bepaalde hoeveelheid water gebruiken om gezond te leven. De hoeveelheid water wat we dagelijks nodig hebben is circa 30ml per kilogram lichaamsgewicht. De omstandigheden waarin je je bevind is ook een grote factor. Zo zal iemand van 80 kilo die in de zomer aan het stratenmaken is meer water nodig hebben als iemand van 80 kilo die in een kantoor met airco aan het werk is. Naarmate we ouder worden neemt het dorstgevoel af. Veel mensen drinken te weinig water en onder ouderen is dat percentage nog hoger, mat alle gevolgen vandien.

80 kg x 30ml = 2400ml = 2,4 liter


Bekend is dat ziekte het best gedijt in een zure en zuurstofarme omgeving en dat een chronische ziekte verzuring alleen nog maar verergert. Bij kanker is het zelfs zo dat een tumor melkzuur afscheidt en zo zelf een zure omgeving creëert waardoor nieuwe kankercellen makkelijker kunnen ontstaan. Melkzuur wordt door de lever weer omgezet in glucose (The Cori Cycle) en glucose is het hoofdvoedsel van kankercellen.

Wat zou er gebeuren als het bestanddeel waar we voor het grootste gedeelte uit bestaan zuiver, geïoniseerd, micro geclusterd, zuurstofrijk en alkalisch (pH 9.5) zou zijn ?

Dat is precies wat de apparaten van Enagic doen en het water wat geproduceerd wordt staat bekend als Kangenwater (Kangen is Japans en staat voor “terug naar de bron”). Er zijn veel leveranciers van water ionisators op de markt, maar het Japanse Enagic is het enige bedrijf wat ISO 13485 gecertificeerd is en dat geeft aan dat de apparaten geschikt zijn voor medisch gebruik. De apparaten die door Enagic gefabriceerd worden, worden in meer dan 200 Japanse ziekenhuizen gebruikt.

Als je er voor kan zorgen dat het water wat je drinkt

Door filtratie zo zuiver mogelijk is. Dat het omdat het door ionisatie een negatieve lading krijgt en zo positief geladen vervuilers (bijvoorbeeld zware metalen) in je lichaam aan zich bindt en het via urine uitscheidt. Dat het micro geclusterd is door de circa 15 moleculen van kraanwater terug te brengen naar circa 6 moleculen in Kangenwater waardoor het veel makkelijker, efficiënter en met minder energie door het lichaam opgenomen wordt. Veel meer zuurstof voor het lichaam. Het is alkalisch en helpt zo de verzuring in je lichaam tegen te gaan waardoor je zelf herstellend vermogen sterk wordt verbeterd.

In onze westers georiënteerde vormen van geneeskunde welke geregeerd wordt door de farmaceutische industrie wordt niet stil gestaan bij de kracht van goed water. Het is tenslotte niet te patenteren dus kan de industrie er geen miljarden aan verdienen. Zoals met alle natuurlijke middelen wordt er ook over Kangenwater negatief bericht gedaan op bijvoorbeeld internet. Het is belangrijk dat als je dit leest je gewoon je eigen logica gebruikt.

Een verzuurt lichaam is zuurstof arm en maakt je kwetsbaar voor ziekte. Ziekte verzuurt je lichaam nog sneller … dan is het logisch dat je zorgt dat wat je eet en drinkt de balans terugbrengt naar wat voor het lichaam gezond is en Kangenwater kan daarbij een geweldige bondgenoot zijn.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj, een baanbrekende Iranese arts heeft een boek geschreven over water genaamd “Water, het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven” en dit boek is een internationale bestseller. Een echte aanrader als je meer over de kracht van water wilt weten.


Er zijn verschillende soorten drinkwater beschikbaar zoals kraanwater, bronwater, mineraalwater en geïoniseerd water met hoge pH.


Water heeft een aantal essentiële functies om ons allemaal op gang te houden:

Een essentiële voedingsstof voor het leven van elke cel, fungeert eerst als een bouwmateriaal. Het reguleert onze interne lichaamstemperatuur door zweten en ademhaling. De koolhydraten en eiwitten die ons lichaam als voedsel gebruikt, worden gemetaboliseerd en getransporteerd door water in de bloedbaan. Het helpt bij het kwijtraken van afvalstoffen, voornamelijk door plassen. Werkt als een schokdemper voor hersenen, ruggenmerg en foetus. Het vormt speeksel. Het smeert gewrichten.

Omdat het belang van water zo groot is voor ons functioneren zal het duidelijk zijn dat wanneer we het best mogelijke water zouden kunnen drinken dit een groot voordeel zal zijn om een lichaam gezond te houden of dat het meehelpt een lichaam weer gezond te maken. Er zijn verschillende soorten drinkwater beschikbaar zoals kraanwater, bronwater, mineraalwater en geïoniseerd water met hoge pH.

Kraanwater

Dit water heeft als nadeel dat er een behoorlijke hoeveelheid vervuiling in achterblijft wat er niet uitgefilterd is. Je moet dan denken aan pesticiden en herbiciden, medicijn resten, plastic microvezels en dan is er ook zo nu en dan een bedrijf wat een lading chemisch afval in het oppervlakte water loost zoals bijvoorbeeld het GenX schandaal. Zeker als je ziek bent en je lichaam daardoor al zwaarder belast wordt wil je al dit soort troep niet in je lichaam … het zou wel eens een mede oorzaak kunnen zijn van je problemen. Kraanwater wordt gewonnen uit meren, rivieren en oppervlakte water.

Bronwater

Dit water wordt gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. Het wordt verder niet behandeld of gezuiverd, het belandt dus puur in de fles. Soms wordt het gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater.

Mineraalwater

Mineraalwater hoeft niet te voldoen aan de eisen van ons kraanwater. In mineraalwater zitten soms wel wat meer minerale zouten dan in kraanwater. Soms zijn ze erg zout. Wil je weten of het mineraalwater niet te zout is? Lees dan het etiket. Als je daar leest dat er er meer dan 0,02 gram zout (20 milligram natrium) per 100 milliliter inzit, bevat het water meer zout dan er gemiddeld in kraanwater zit. Er zijn mineraal water bedrijven die water met een hoog pH leveren, maar een populair mineraalwater in Nederland, Spa Blauw, heeft een pH van 6.0 en werkt dus verzurend.

In de PDF sectie van deze website vind je tal van PDF files over Kangenwater waarvan “Doctors, Scientists and Nutritionists on Kangen Water” alle scepsis die je hebt over Kangenwater weg zal nemen. Als je Kangenwater wilt gaan gebruiken is dat in de shop te bestellen. Als je erover denkt om een Kangenwater machine aan te schaffen voor thuis of op het werk stuur ons dan een email en dan kunnen we je daar ook mee helpen.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op