Walnoten

Walnoten bezitten net als de meeste andere noten een scala aan mineralen, vitaminen en goede vetten. Ook hebben walnoten een hoge calorische waarde en leveren ze veel energie. Wat echter minder bekend is aan walnoten zijn een paar stofjes die een sterke anti kanker werking hebben. Walnoten hebben een overvloed aan polyfenolen, evenals de zeldzame, antikanker fyto nutriënten juglone, tellimagrandin en morin (1). Deze super-noten zijn bijzonder rijk aan ellaginezuur, dat heeft aangetoond krachtige ontsteking remmende eigenschappen te bezitten (2)

Een analyse door wetenschappers die de polyfenolen uit verschillende soorten rauwe en geroosterde noten haalden, toonde aan dat walnoten de hoogste totale polyfenolen en de hoogste polyfenol-werkzaamheid hadden (3)

Onderzoekers hebben ook enkele van de tanninen en ellagitanninen van walnoot onderzocht en hebben ontdekt dat 14 verschillende walnootpolyfenolen superoxide-dismutase (SOD) -achtige activiteit en een "opmerkelijk radicaal-reinigend effect" hebben opgeleverd.


Voedingswaarde

Voedingswaardetabel van Walnoten per 100 gram

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid


Walnoten hebben een overvloed aan polyfenolen, evenals de zeldzame, antikanker fyto nutriënten juglone, tellimagrandin en morin. Deze super-noten zijn bijzonder rijk aan ellaginezuur, dat heeft aangetoond krachtige ontsteking remmende eigenschappen te bezitten.


Het huidige bewijs suggereert sterk dat polyfenolen een cruciale rol spelen bij de preventie van atherosclerose en andere cardiovasculaire aandoeningen, kankers, osteoporose, neurodegeneratieve ziekten en diabetes mellitus (4). Notensuppletie bleek het lipidenprofiel te verbeteren, de endo theliale functie te verhogen en ontsteking te verminderen, allemaal zonder gewichtstoename te veroorzaken (3). Vooral walnootpolyfenolen remmen bijvoorbeeld, chemisch veroorzaakte leverschade.

Verder heeft onderzoek aangetoond dat ellagitannins (tellimagrandin I en II) een cytotoxisch (giftig) effect hebben op alle soorten kankercellen (5) … men heeft geconstateerd dat het werkt maar men begrijpt niet hoe het precies werkt. Dit noem je ook wel Empirisch bewijs, een vorm van bewijs waar “wetenschappers” vaak van zeggen dat het geen bewijs is.

Morin, een flavonoïde in walnoten, blijkt uit onderzoek cachexie te onderdrukken (6). Cachexie is een veel voorkomend probleem voor kankerpatiënten en is de oorzaak van het sterk vermageren en uiteindelijk overlijden van de patiënt. Dit onderzoek is gedaan in muizen.

1) Klik hier Walnoten hebben een overvloed aan polyfenolen, evenals de zeldzame, antikanker fyto nutriënten juglone, tellimagrandin en morin.

2) Klik hier Deze super-noten zijn bijzonder rijk aan ellaginezuur, dat heeft aangetoond krachtige ontsteking remmende eigenschappen te bezitten.

3) Klik hier Een analyse door wetenschappers die de polyfenolen uit verschillende soorten rauwe en geroosterde noten haalden, toonde aan dat walnoten de hoogste totale polyfenolen en de hoogste polyfenol-werkzaamheid hadden.

4) Klik hier Het huidige bewijs suggereert sterk dat polyfenolen een cruciale rol spelen bij de preventie van atherosclerose en andere cardiovasculaire aandoeningen, kankers, osteoporose, neurodegeneratieve ziekten en diabetes mellitus.

5) Klik hier Verder heeft onderzoek aangetoond dat ellagitannins (tellimagrandin I en II) een cytotoxisch (giftig) effect hebben op alle soorten kankercellen.

6) Klik hier Morin, een flavonoïde in walnoten, blijkt uit onderzoek cachexie te onderdrukken.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op