Waarom ik geen Chemo gedaan heb

Ik ben geen arts of een wetenschapper. Ik ben een autodidact en chemo-vrije overlevende van kanker en er zijn vaak mensen die contact met me opnemen en meer willen weten over wat ik heb gedaan. Dus, ik ga in de eenvoudigste bewoordingen uitleggen wat ik ben gaan begrijpen over chemotherapie. En waarom ik geen chemo genomen heb.

Vertel me of dit verhaal bekend klinkt:

Er is iemand (een vriendin bijvoorbeeld) waarvan je weet dat die kanker heeft. Die persoon heeft een operatie, meerdere chemotherapie behandelingen en bestraling ondergaan. Tijdens de behandeling krimpt en verdwijnt de tumor. De artsen vertellen haar dat ze geen kanker meer in haar lichaam kunnen vinden. Ze zijn "schoon" (geen bewijs van ziekte). Blij verteld die persoon aan familie, vrienden en kennissen dat ze 'vrij van kanker' is. Iedereen is opgelucht.

Enige tijd verstrijkt, en de patiënt krijgt bij een controle te horen dat de kanker terug is. Deze keer is het verspreid naar haar lever en haar botten...

Ze doorloopt meer chemotherapie behandelingen en/of bestralingen, maar de behandelingen werken de tweede keer niet zo goed. De artsen lijken de kanker niet te kunnen stoppen. Elke keer dat je de patiënt ziet, zien ze er slechter en slechter uit. Uiteindelijk, na een moeilijk gevecht van een paar maanden tot een paar jaar, sterven ze.


De meeste chemotherapie medicijnen zijn kankerverwekkend, wat betekent dat ze kanker kunnen veroorzaken. Veel chemodrugs zijn zo giftig dat verpleegkundigen hun huid moeten beschermen tegen blootstelling bij toediening aan patiënten. Dit zijn chemicaliën die door je huid zullen branden, maar ze hebben geen probleem om het in je aderen te stoppen.

Dit klinkt misschien ook bekend:

Ik kwam een vriend van de familie tegen die onlangs chemotherapie had ondergaan. Laten we deze persoon gewoon 'Pat' noemen. Ik zag Pat enkele maanden voordat de chemo begon. Ik heb Pat pas na bijna een jaar chemo weer gezien. Toen ik haar zag, was ik geschokt. Pat leek 10-15 jaar ouder. Pat ging in minder dan een jaar van "middelbare leeftijd" naar "ouderdom". Het was hartverscheurend. De transformatie in Pat's gezicht alleen al was ongelofelijk. Haar gezicht was ingevallen, haar huid was leerachtig en gerimpeld en Pat’s haar was dun en levenloos geworden. Terwijl ik dit schrijf weet ik de toestand van Pat's gezondheid niet. Maar één ding weet ik uit de eerste hand: de verwoestende na-effecten van chemotherapie zijn echt!

Note: Pat is een paar maanden na het schrijven van dit stukje overleden.

Toen de artsen me vertelden dat ik chemotherapie moest ondergaan accepteerde ik het maar ik voelde me er niet goed bij. Het voelde gewoon niet lekker aan. Ik had er geen vrede mee. Ik begon de effecten te bestuderen die chemotherapie zou hebben op mijn lichaam en immuunsysteem en ik herinner me dat ik bij mezelf dacht, er moet een andere manier zijn...

Dit was mijn denkproces:

Mijn lichaam is ontworpen om zichzelf te genezen. Iets in mij functioneert niet goed en beïnvloedt mijn immuunsysteem, waardoor kanker kan groeien. Chemotherapie is een gif dat mijn lichaam zal beschadigen en mijn immuunsysteem zal vernietigen. Ik wil mijn lichaam geen pijn doen en mijn immuunsysteem vernietigen. Ik wil het opbouwen. Kanker is niet de oorzaak van een ziek lichaam, het is het effect van een ziek lichaam. Ik moet therapieën vinden die mijn lichaam en mijn immuunsysteem versterken, zodat het zichzelf kan genezen.

En dat is precies wat ik deed. Ik veranderde mijn dieet radicaal en deed elke natuurlijke, alternatieve en holistische therapie die ik kon vinden. Als al het andere zou mislukken, zou chemo mijn laatste redmiddel zijn.

"Een onderzoek door de afdeling radiotherapie-oncologie, Northern Sydney Cancer Center, Australië, naar de bijdrage van chemotherapie aan 5-jaarsoverleving bij 22 belangrijke volwassen maligniteiten, toonde verbazingwekkende resultaten: de totale bijdrage van curatieve en adjuvante cytotoxische chemotherapie tot 5 jaar de overleving bij volwassenen werd geschat op 2,3% in Australië en 2,1% in de VS. " -Royal North Shore Hospital, Clinical Oncology (2005): 17.4, pag. 294 (1).

1) Klik hier voor dit artikel.

Dus wat gebeurde er?

Dit is wat er gebeurde:

Chemotherapie is zwaar giftig. Het werkt door snel delende cellen in je lichaam aan te vallen, wat effect heeft op je haar, nagels, huid, spijsvertering en bloed. Dit proces maakt je erg ziek en kan permanente schade aanrichten aan verschillende delen van je lichaam, inclusief je hersenen, lever, gehoor en voortplantingsorganen.

Chemotherapie valt snel reproducerende cellen aan, waaronder sommige soorten kankercellen. Chemotherapie vernietigt echter ook je immuunsysteem.

Uw immuunsysteem is wat u in leven houdt.

We hebben allemaal pre-kankercellen in ons lichaam die worden geëlimineerd door de natuurlijke processen van ons immuunsysteem.

Als je kanker in je lichaam hebt, vecht je immuunsysteem ertegen om het te vernietigen. Als de kanker groeit, betekent dit dat je immuunsysteem kan worden overweldigd of onderdrukt en niet zo goed werkt als zou moeten. Maar kanker hebben betekent niet dat je immuunsysteem niets doet.

Als u chemotherapie neemt en niet alle kankercellen worden gedood, dan bevindt u zich in een zeer kwetsbare positie omdat u een gedecimeerd immuunsysteem heeft. Je zult weinig verdedigingen hebben om te voorkomen dat overgebleven kankercellen zich voortplanten.

Dit is het enge deel. Als je nog steeds kankercellen in je lichaam hebt, dan groeien die heel snel en vaak ook veel agressiever dan de eerste keer . Ik heb dit vaak zien gebeuren met vrienden en familie die chemo behandelingen hebben doorgemaakt; de kans is dat jij dit ook wel eens gezien hebt.

Soms zal chemo één soort kanker stoppen, maar dan zal de patiënt een geheel andere vorm van kanker ontwikkelen. De chemotherapie en / of bestraling veroorzaakte deze nieuwe kanker (1).

1) Klik hier voor dit artikel.

Als je op Pubmed zoekt op “Curcumin cancer”, dan zijn er momenteel meer dan 20.000 studies te vinden.

Ik heb mijn verhaal en overtuigingen gedeeld met veel mensen met de diagnose kanker. De meeste waren het met me eens en vertelde me "Je hebt gelijk. Ik weet dat je gelijk hebt." maar ze kozen uiteindelijk toch voor chemotherapie.

Sommigen van hen hebben het overleefd, de meesten van hen niet. Het moeilijkste deel voor mij is me afvragen of ik iets anders had kunnen zeggen dat het verschil zou hebben gemaakt. Die ervaringen hebben mij extra gemotiveerd en daarom heb ik deze website opgericht.

Soms als we in moeilijke situaties zijn, willen we gewoon dat iemand ons vertelt wat we moeten doen. Ik had dat ook, net als ieder ander.

Ik kan u niet vertellen wat u moet doen. Niemand kan u vertellen wat u moet doen. Of u chemotherapie neemt of niet, is een beslissing die alleen u kunt nemen.Dat is een moeilijke beslissing.

Als u kanker heeft of nu chemotherapie ondergaat, is wat u net hebt gelezen misschien angstaanjagend. Misschien voel je je meer in de war dan ooit. Ik weet het, ik was in 2004 precies waar jij nu bent. Ik wil je aanmoedigen om zelf onderzoek te doen buiten wat de artsen je vertellen, om een geïnformeerde beslissing te nemen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid. Deze blog zou niet het enige moeten zijn dat je leest.

Red: Bovenstaande boeken zijn alleen in het Engels te krijgen

Bron: Klik hier voor de website van chrisbeatcancer.com (Why i didn't do Chemo.

Vertaald door team Aphesis

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op