Rode kool kiemen

Toen wetenschappers van de Universiteit van Maryland de uitslagen kregen van een voedingstoffen onderzoek naar Rode Kool kiemen waren ze zo verbaasd over de uitkomst dat ze het nog twee keer overgedaan hebben omdat ze de uitkomsten niet konden geloven …. Zoveel power zit er in Rode Kool kiemen (1).

Klik hier voor het artikel over Rode kool kiemen.

Glucosinolaten in rode kool zijn preventief tegen kanker. Op zwavel gebaseerde chemicaliën zoals Glucosinolaten worden afgebroken wanneer rode kool microgreens worden gehakt, fijngemaakt, gekauwd en verteerd. Bijproducten zoals nitrillen, Isothiocyanaten en indolen worden geactiveerd en er is steeds meer bewijs dat deze verbindingen kanker kunnen voorkomen of zelfs helpen behandelen.


Hoewel verdere studie nodig is om de relatie tussen microgreens kiemen en Alzheimer volledig te begrijpen, zou de introductie van rode koolkiemen in je dieet je risico op neurodegeneratieve aandoeningen op latere leeftijd aanzienlijk kunnen verminderen. Rode kool en andere voedingsmiddelen zoals bosbessen, cacao en granaatappel zijn rijke bronnen van anthocyanines. Anthocyanines doen meer dan alleen kleur geven aan voedsel. Ze kunnen de vorming en groei van kankertumoren remmen, oxidatieve stress in het lichaam beperken en kankerverwekkende stoffen bestrijden die op andere manieren worden ingenomen, ingeademd of geabsorbeerd (6).

Oxidatieve stress is in verband gebracht met een overvloed aan ziekten, variërend van Parkinson tot Astma en Diabetes tot Hypertensie. Een dieet rijk aan anthocyanines kan het risico op het ontwikkelen van kanker en andere ziekten drastisch beperken. Testen hebben aangetoond dat rode kool kiemen kunnen helpen om gewichtstoename te verminderen en cholesterol op een gezond niveau te houden (7). De kiemen (microgreens) beperken niet alleen de gewichtstoename, maar ze bieden ook een antioxidant boost die triglyceriden in de lever kan verlagen. Gewichtstoename is een wijdverbreid probleem in de ontwikkelde wereld. Stress, voeding van lage kwaliteit en sedentaire levensstijl leiden tot wat vaak wordt bestempeld als een obesitas-epidemie. Hoewel het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt, is het zeer waarschijnlijk dat dagelijkse of regelmatige consumptie van rode kool kiemen de gezondheid aanzienlijk kan verbeteren door het gewicht en cholesterol te beheersen. Verder kunnen microgreens ook de gezondheid van het hart verbeteren en het risico op diabetes, ontstekingen en andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen beperken.

7) Klik hier voor het eerste artikel.

Kiemset bestellen Rode kool kiemzaad bestellen

Op zwavel gebaseerde chemicaliën zoals Glucosinolaten worden afgebroken wanneer rode kool microgreens worden gehakt, fijngemaakt, gekauwd en verteerd.


Isothiocyanaten kunnen de ontwikkeling van kanker voorkomen door carcinogenen te remmen die via tabaksrook of luchtvervuiling in het lichaam worden gebracht. Isothiocyanaten zijn zo krachtig dat ze nu worden ontwikkeld voor gebruik in geneesmiddelen voor longkanker (2, 3).

Omdat bestanddelen van kruisbloemige groenten zoals rode kool kiemen kunnen beschermen tegen DNA-schade, ontstekingen kunnen verminderen en celdood van ongezonde cellen kan bevorderen, worden ze beschouwd als krachtige natuurlijke anti kanker stoffen (4).

Naast de kanker bestrijdende eigenschappen van stoffen in Rode Kool kiemen blijkt uit onderzoek dat het vorming van amyloïde plaques tegen gaat. Verhoogde amyloïde plaques in weefsels van het zenuwstelsel zijn geassocieerd met de ziekte van Alzheimer. Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat rode kool kiemen de amyloïde plaqueconcentratie aanzienlijk kunnen verlagen, soms van 100% tot slechts 9,6% in een gecontroleerde omgeving (5).

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op