Panax Ginseng

Panax ginseng stamt oorspronkelijk uit Korea en China en wordt daar al zo’n 5000 jaar als geneesmiddel gebruikt. Panax betekent “al helend” in het Grieks en die naam heeft het door de tijd zeker verdient. Je leest wel eens op sommige sites dat er niet genoeg studie naar Panax Ginseng is gedaan, maar als je op PubMed op Panax Ginseng zoekt krijg je 7.087 resultaten. Als je daar het woord “cancer” aan toevoegt zijn het er nog 827.

Het extract wat wij verkopen komt van de stelen en bladeren van de plant met een breed scala aan werkzame stoffen naast de ginsenosides zoals polysaccharides, triterpenoids, flavonoids, volatile oils, polyacetylenic alcohols, peptides, amino – en vetzuren.

Klik hier voor dit artikel.


Misschien dat het je ook opgevallen is .. de hoeveelheid veel belovende “in vitro” en “in vivo” studies … maar de “geleerden” gaan dan niet door met studies met mensen. Panax Ginseng is niet te patenteren ! Ondanks de rijke medische historie van deze plant, ondanks alle veelbelovende in vivo en in vitro studies blijft men over natuurlijke producten zeggen “het is niet wetenschappelijk bewezen”

Dosering

De volgende doses zijn bestudeerd in wetenschappelijk onderzoek

Orale inname:

Voor de ziekte van Alzheimer: 4,5 tot 9 gram Panax-ginsengwortel per dag gedurende 12 weken.

Voor chronische obstructieve longziekte (COPD): er is driemaal daags 100 mg tot 6 gram Panax ginseng gebruikt gedurende maximaal 3 maanden.

Voor mentale functie: 200 tot 400 mg van een specifiek extract van Panax-ginseng (G115, Pharmaton SA, Lugano, Zwitserland) éénmaal daags of in twee gedeelde doses gedurende maximaal 12 weken, of 200 tot 960 mg als een enkele dosis.

Voor erectiestoornissen: 1.4 tot 2.7 gram Panax-ginseng, ingenomen in twee of drie verdeelde doses per dag gedurende maximaal 12 weken.

Voor griep: 200 mg Panax ginseng-extract (G115) per dag, vanaf 4 weken voor het krijgen van een griepprik tot 8 weken erna. Ook is er 1 gram extract driemaal per dag gedurende 12 weken toegepast.

Klik hier voor de datasheet van het Ginseng extract.

Panax Ginseng extract bestellen

Volgens studie werkt Ginseng tegen bacteriële infecties en wordt er onderzocht hoe het te gebruiken wanneer mensen antibiotica resistent worden.


Volgens studie werkt Ginseng tegen bacteriële infecties en wordt er onderzocht hoe het te gebruiken wanneer mensen antibiotica resistent worden.

1) Klik hier voor het artikel over Ginseng en resistentie.

Een andere studie toont aan dat Panax Ginseng de kans op het krijgen van kanker behoorlijk verlaagd. Citaat: “Conclusie; De bevindingen van deze meta-analyse gaven aan dat ginseng-consumptie geassocieerd is met een significant verlaagd risico op kanker en dat het effect niet orgaan specifiek is.”

2) Klik hier voor het artikel over de rol van het Ginseng extract.

Ginsenosides geven in “in vitro” en “in vivo” studies een breed scala aan kanker bestrijdende werking zoals o.a. ontsteking remmer, gaat angiogenese tegen (vorming van nieuwe bloedvaten wat door kanker misbruikt wordt om tumoren te laten groeien en uitzaaiingen te ontwikkelen) en bevordert apoptosis.

3) Klik hier voor het artikel over dit onderwerp.

Uit studie “in vitro” en “in vivo” komt ook naar voren dat Panax Ginseng de werking van chemotherapie verbeterd en dat het resistentie tegen chemo therapie tegen gaat.

4) Klik hier om te lezen over de prositieve invloed van Ginseng op Chemotherapie.

Uit andere “in vitro” en “in vivo” blijkt dat de antitumorwerking van ginseng voornamelijk wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van saponinen, ook bekend als ginsenosides. In deze review richten ze zich op hoe ginsenosides hun antikanker effecten uitoefenen door modulatie van diverse signaalroutes, inclusief regulatie van cel proliferatie-mediatoren (CDK's en cyclinen), groeifactoren (c-myc, EGFR en vasculaire endotheliale groeifactor), tumor onderdrukkers (p53 en p21), oncogenen (MDM2), celdood-mediatoren (Bcl-2, Bcl-xL, XIAP, caspases en dood-receptoren), inflammatoire (ontsteking) responsmoleculen (NF-KB en COX-2) en proteïnekinasen (JNK , Akt en door AMP geactiveerde proteïnekinase).

We bespreken ook de structuur-activiteitsrelatie van verschillende ginsenosiden en hun potentieel in de behandeling van verschillende menselijke kankers. Samenvattend ondersteunen recente ontwikkelingen in de ontdekking en evaluatie van ginsenosiden als therapeutische middelen voor kanker verdere preklinische en klinische ontwikkeling van deze middelen voor de behandeling van primaire en metastatische tumoren.

5) Klik hier voor dit interessante artikel.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op