Meteen beginnen


Er gaat waarschijnlijk even tijd inzitten om jezelf in te lezen en documentaires te kijken dus willen we je hier wat handreikingen doen van zaken die wij zelf meteen zouden doen als er kanker werd gediagnosticeerd en we het zelf herstellende vermogen van ons lichaam willen ondersteunen. In andere delen van deze website gaan we hier dieper op in, maar het volgende zouden wij meteen doen.

Suiker

Kankercellen voeden zich vooral en het liefst met suiker door suiker fermentatie (anaerobe metabolisatie). Gezonde cellen verbranden suiker door gebruik van zuurstof (aerobe metabolisatie) maar kankercellen leven zo goed als zonder zuurstof en fermenteren suiker zonder gebruik van zuurstof. Dit proces heet glycolyse. Deze ontdekking werd gedaan in 1931 door Dr. Otto Heinrich Warburg. Dr. Warburg heeft de Nobelprijs voor deze ontdekking gekregen. Kankercellen leven dus op gefermenteerd suiker.

Verder is er ook de melkzuur cyclus. Kankercellen dumpen grote hoeveelheden melkzuur terug in de bloedbaan en dat melkzuur wordt in de lever omgezet in glucose en wordt zo weer voeding voor de kankercel. Het doorbreken van deze melkzuurcyclus is dus heel belangrijk.

Ik zou mijn kankercellen niet willen voeden met hun favoriete voedsel en suiker mijden als de pest. Suiker verzuurt enorm en in een zure (en dus zuurstof arme) omgeving gedijt kanker ook veel beter.

Dit is niet zo eenvoudig want in bijna alle pakjes en potjes die je in de supermarkt koopt zit suiker. Als er bij mij kanker werd geconstateerd zou het mijden van suiker het eerste zijn wat ik zou doen. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suiker. Alcohol wordt in het lichaam omgezet in suiker. Ik zou mijn dieet meteen omgooien naar (liefst biologische) salades van veel groene bladgroenten, kiemgroenten, avocado’s en noten (geen pinda’s), gebroken hennepzaad, gebroken lijnzaad, etc en de salades zouden goed voorzien zijn van knoflook, uien, curcuma en allerlei soorten kruiden.


Dierlijke eiwitten

Ik zou ook meteen stoppen met het nuttigen van dierlijke producten in welke vorm dan ook. Vlees, melk, eieren, kaas …. wat dan ook. Komt het van of uit een dier …. voorlopig even niet. De reden hiervoor is dat er twee enzymen zijn die je eerste lijn van verdediging zijn tegen kankercellen genaamd Trypsin en Chymotrypsin. Dierlijke eiwitten verbruiken voor hun verbranding enorme hoeveelheden van de enzymen Trypsin en Chymotrypsin waardoor hier een tekort aan ontstaat en dat willen we niet omdat Trypsin en Chymotrypsin de proteïne coating op de kankercelwand oplossen waardoor onze witte bloedlichamen de kankercel als foute cel herkennen en deze om zeep helpen en afvoeren … en dat willen we wel.

Geen dierlijke proteïnen .. wel een goede alvleesklier enzymen supplement

(1): Klik hier voor dit artikel.

Zuurstof

Kankercellen hebben een hekel aan een zuurstofrijke omgeving. Er zijn tal van doctoren en wetenschappers die zeggen dat kanker alleen kan ontstaan in een zure en zuurstofarme omgeving. Wat ik zou doen is zorgen dat mijn lichaam een zuurstofrijke en alkalische omgeving krijgt. De voeding die hierboven omschreven staat helpt hier al bijzonder goed aan mee, maar ik zou daar nog een schepje bovenop doen. Ik zou meteen gaan supplementeren met DCA oftewel B15. We gaan later dieper in op de werking van B15, maar hier alvast een quote van een health website:

Klik hier voor deze website.

In Russia, it is used in treating alcohol dependency by reducing cravings. B15 is also used to treat fatigue, asthma and rheumatism, high blood pressure and cholesterol, improve circulation and general oxygenation of cells and tissues. Did you get that? Vitamin B15 helps our cells to be oxygen rich. In other words, cancer cells hate Vitamin B15.

In Rusland wordt het gebruikt in de behandeling van alcoholverslaving door het verminderen van onbedwingbare trek. B15 wordt ook gebruikt voor de behandeling van vermoeidheid, astma en reuma, hoge bloeddruk en cholesterol, verbetering van de bloedsomloop en algemene oxygenatie van cellen en weefsels. Heb je dat begrepen? Vitamine B15 helpt onze cellen om zuurstofrijk te zijn. Met andere woorden, kankercellen haten vitamine B15.

Naast B15 zijn er protocollen voor het toepassen van 35% foodgrade waterstof peroxide om de zuurstof op celniveau te verhogen en ook EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) en vooral ook actieve zuurstof geeft goede resultaten als het gaat om het lichaam te verzadigen met zuurstof.

Stress en angst

Als je gediagnosticeerd wordt dat je kanker hebt dan is dat een enorme klap. Heel veel mensen schieten volledig in paniek omdat iedereen wel iemand kent die kanker heeft gehad en niet meer onder ons is en die de lijdensweg hebben gezien van mensen met kanker die behandelt werden met chemo, bestraling, operatie of een combinatie van die drie. Het is bekend dat stres en angst een zeer negatief effect heeft op de werking van je immuunsysteem .. en dat wil je niet. Om angst en stress tegen te gaan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd wordt zodat je zelf de regie in handen neemt en dat doet wat het zelf herstellend vermogen van je lichaam ondersteund.

Stress, lichamelijk (door verkeerde eet en drinkgewoonten en levenstijl) of geestelijk (Trauma, problemen met je partner en of binnen het gezin, financiële problemen, angst, problemen op het werk, bezorgd zijn over wat er allemaal in de wereld gebeurt, woede om wat je een keer is aangedaan, het niet kunnen vergeven wat je een keer is aangedaan, etc etc) moet worden aangepakt.

Verkeerde eet en drinkgewoonten zijn makkelijk aan te pakken … Als er geestelijke stres is zal je waarschijnlijk met een goede vriend of familielid kunnen praten of je zoekt professionele hulp.

De factor stress in welke vorm dan ook kan niet onderschat worden als het gaat om genezing.

De Amerikaanse arts Dr. Kelly Turner, onderzoeker, psychotherapeut en specialist op het gebied van integratieve oncologie, laat in haar opzienbarende boek Radicale Remissie zien dat je zelf invloed kunt hebben op je genezingsproces.

Klik hier voor een link naar dit boek.

Supplementeren

Bijna elk mens in de westerse wereld die de boodschappen haalt in de supermarkt heeft een vitaminen en mineralen tekort. Tekorten aan essentiële voedingstoffen, de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te functioneren, veroorzaakt veel problemen. Nog nooit is er zo een variëteit aan aanbod geweest in supermarkten, en nog nooit is er zo een hoog percentage mensen in de westerse wereld chronisch ziek geweest. In Nederland is het aantal mensen wat met een chronische ziekte te maken heeft.

“Op 1 januari 2016 hadden 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten.”

Bron: Klik hier

We leven in een tijd waarin we ontzettend veel weten, waar er miljarden op miljarden in wetenschappelijk medisch onderzoek gepompt wordt … en er lopen volgens bovenstaande bron 8.8 miljoen mensen in Nederland met een chronische aandoening rond.

Wat gaat er fout? Wat is het wat we niet goed doen?

Volgens veel artsen en wetenschappers is de reden voor het ontwikkelen van chronische ziekten (waaronder kanker) het gevolg van een tekort aan zuurstof op celniveau, vitaminen, mineralen, enzymen, goede vetten en phytonutrienten.

Waar haal jij bijvoorbeeld je Selenium vandaan ? Je mangaan … magnesium … chromium … etc. etc.

Ook als je denkt dat je gezond eet … verse groenten, vers fruit, dan is het nog maar zeer de vraag of die broccoli die je eet opgekweekt is in grond waar bijvoorbeeld het mineraal selenium in zat. Zat selenium niet in die kweekgrond, dan zit het ook niet in die broccoli en kan je er kilo’s van eten .. maar selenium krijg je er niet van binnen. Ik noem selenium met een reden … het is één van de belangrijkste mineralen tegen kanker. (Selenium zit veel in Paranoten)

Bron: Klik hier

Een goed plantaardig totaal supplement is onmisbaar om je lichaam te voorzien van de nodige bouwstoffen om zichzelf gezond te houden of om te genezen als je een ziekte hebt opgelopen door tekorten.

Er is enorm veel te krijgen op het gebied van supplementen. Leveranciers die een bijzonder goed totaal supplement leveren zijn Beyond Tangy Tangerine 2.0 van de firma Youngevity, Reliv Classic van de firma Reliv, Propax met NT factor.

Bron: Klik hier

Youngevity producten zijn moeilijk aan te komen in Nederland. Met Reliv producten gaat dit veel soepeler (levering uit Groot-Brittannië) en Propax met NT factor is in Nederland verkrijgbaar. Met Propax met NT factor zijn er clinical trails geweest die aantonen dat kankerpatiënten hier veel baat bij kunnen hebben.

Bron: Klik hier

Ontgiften

Voor een sterk immuunsysteem is het belangrijk dat er zo min mogelijk vervuiling in je lichaam aanwezig is. Er zijn veel aanbieders die programma’s aanbieden om te ontgiften en ook daar zullen goede en minder goede tussen zitten. Ontgiften is belangrijk maar dat moet wel met verstand gebeuren. In volgend filmpje legt Dr. Peter Glidden het belang uit dat je moet beginnen met het lichaam de juiste bouwstoffen te geven voor je begint met ontgiften.

Bekijk het filmpje van Glidden: Klik hier

Wij zouden voor een ontgiftingskuur eerst ons dieet aanpassen naar hierboven omschreven en een aantal weken supplementeren met bijvoorbeeld Propax met NT factor en/of iemand raadplegen die daar in gespecialiseerd is.

Een mooie bijkomstigheid van supplementeren met EWOT (Zuurstof, O2) en vooral ook Actieve zuurstof (Zuurstof met een extra zuurstofmolecuul O3 ) is dat vooral actieve zuurstof een sterk ontgiftende werking heeft.

Kankercel killers

Waar wij ook meteen mee zouden beginnen is het innemen van krachtige middelen die wetenschappelijk bewezen (bewezen door wetenschappers, maar vaak weer ontkent door andere wetenschappers) kankercellen om zeep helpen. Onze favorieten zijn:

B17 (ook bekend als Amygdalin en Leatrile , abrikozenpitten bevatten veel B17), Wietolie of Wietpasta (Helaas nog steeds illegaal), Essiac thee, Curcumine, Knoflook

Er zijn vele duizenden wetenschappelijke studies gedaan naar bovenstaande middelen en er is legio bewijs. We zullen hier nog uitgebreid op ingaan maar dit zijn vijf kanjers die je toe zou kunnen passen om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen.

Je kan een aantal video’s vinden onder “algemene video’s” in het menu. “World without cancer” gaat over B17, “Run from the Cure” gaat over wietolie en in “Cancer the forbidden cures” kan je vanaf minuut 22.39 kijken naar het verhaal over Essiac.

Water

De mens bestaat voor circa 60 tot 70% uit water. Denkt u dat het wat uitmaakt of u bijvoorbeeld Spa Blauw met een pH waarde van 6, kraanwater met een pH van tussen de 7 en 8 of bijvoorbeeld Kangenwater met een instelbare pH waarde van 8.5 tot 9.5 en zelfs een instelling van 11.5 drinkt ? Wij, en vele onderzoeken met ons, zijn er van overtuigd dat als je er voor zorgt dat je lichaamsvloeistof gevoed wordt met de juiste vloeistof je het jezelf een stuk makkelijker maakt.

Bron: Klik hier

We kunnen nog wel even doorgaan met deze lijst, maar als je begrijpt dat kankercellen het best gedijen in een omgeving met een lage pH en dat hun hoofdvoedsel uit gefermenteerde suiker bestaat dan zal het duidelijk zijn dat wat je drinkt van grote invloed is op je herstel. Net als met voedsel geld ook voor wat je drinkt: Wat je drinkt helpt je te herstellen of wat je drinkt maakt je nog zieker dan je al bent.

Verder is Kangenwater micro geclusterd wat inhoud dat het minder energie kost om door de celwand te komen en is het geïoniseerd en binden de OH- ionen zich met in het lichaam aanwezige zware metalen en voeren die af. Naast het voordeel dat je je lichaam voedt met alkalisch water met een hoge zuurstofgraad (kanker heeft een hekel aan alkaliteit en zuurstof) helpt het geïoniseerde water je ook nog eens met het ontgiften van je lichaam.

Als je op internet gaat zoeken kom je veel informatie tegen die bovenstaande tegenspreekt, of dat het niet wetenschappelijk bewezen is etc. etc. Wat het allerbelangrijkst is, is dat je het simpel houd. Is het logisch dat water zonder suiker met een hoge ph waarde een positief onderdeel kan zijn in je proces naar gezondheid … of maakt het niet uit wat je drinkt (of eet) en kan je verder gaan met het voeden van je lichaam zoals je altijd gedaan hebt?

Wat ons betreft is dit één van de belangrijkste vragen waar je zelf een antwoord op moet geven. We hopen je met bovenstaande wat stof tot nadenken en handelen te hebben geboden.

Team Aphesis

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op