Laetrile | B17

Laetrile (Vitamine B17 / Amygdalin)

Misschien heb je er wel eens van gehoord … Laetrile. Waarschijnlijk niet, en dat komt omdat dit stofje door politici en de farmaceutische industrie verzwegen is. Als er al iets naar buiten komt over Laetrile via officiële kanalen is het bijzonder negatief.

Kanalen als Quackwatch, Wikipedia en bijvoorbeeld Cancer.gov stellen dat Laetrile geen werking heeft tegen kanker. Al deze kanalen zijn aan de overheid en de farmaceutische industrie gerelateerd en net als met heel veel andere natuurlijke en niet te patenteren stoffen wordt er alles aan gedaan om mensen onwetend te houden en/of bang te maken.

Het MSKCC vroeg toen hun meest ervaren wetenschapper, Dr. Kanematsu Sugiura, laetrile te testen in diverse tumor systemen … en de uitkomsten waren overweldigend positief.


Hoe werkt Laetrile (B17)?

Een molecuul Laetrile is opgebouwd uit twee suiker onderdelen, een onderdeel Benzaldehyde en een onderdeel Hydrogen Cyanide. Kankercellen hebben een grote hoeveelheid Beta-Glucosidase enzymen en zijn dol op suiker. Beta Glucosidase (ook wel het sleutel enzym genoemd) zorgt ervoor dat de totaal ongevaarlijke gebonden Laetrile molecuul uit elkaar valt waarbij de Hydro Cyanide en de Benzaldehyde de kankercel vernietigen. Op gezonde cellen is zo goed als geen Beta Glucosidase te vinden. Waar gezonde cellen wel mee gezegend zijn, en kankercellen niet, is het enzym Rhodanese. In het geval dat er vrije Cyanide in het lichaam komt en dit in contact komt met Rhodanese dan ontstaat er een proces wat de Cyanide verandert in Theocyanate wat weer gebruikt wordt voor het reguleren van je bloeddruk en behulpzaam is bij de aanmaak van vitamine B12. Eventuele vrije Benzaldehyde reageert met zuurstof en verandert naar Benzoic acid wat een natuurlijke pijnstiller en teven antiseptische werking heeft.

Dr Antonio Jimenez van de Hope4Cancer kliniek in Mexico, een arts met tientallen jaren ervaring met kankerpatiënten en Laetrile noemt Laetrile een “Oud werkpaard” in de alternatieve integratieve geneeskunst. In deze iets meer als 5 minuten durende video legt Dr. Jimenez duidelijk uit hoe Laetrile werkt (1).

Laetrile (B17) en de wetenschap

Wanneer je gaat zoeken over onderzoeken die gedaan zijn met Leatrile is er enorm veel te vinden. Wij zullen hier een aantal van die onderzoeken plaatsen maar raden iedereen aan eigen research te doen. In 2014 werd er een studie gepubliceerd waar Duitse top wetenschappers de effectiviteit van Laetrile met 3 blaaskanker cellijnen in vitro aantonen (2). Studie aangaande een 81 jarige vrouw met een vorm van eierstock kanker die kiest voor kwaliteit van leven waarbij ze Laetrile combineert met CBD (3). In vitro studie van het effect van Laetrile op orale kanker (4). Een overall Chinees onderzoek van specifieke anti tumor mechanismen van Laetrile op diverse soorten kanker en de uitkomsten ervan. (5). Onderzoek naar het effect van Laetrile bij niet kleincellige longkanker (6). In vitro studie waaruit blijkt dat Laetrile de groei van prostaatkanker remt (7). Studie waaruit blijkt dat Laetrile apoptosis veroorzaakt in diverse prostaat kankercel lijnen (8). Studie die apoptosis (kankercel zelfmoord) door Laetrile aantoont in triple negative borst kanker (9). Uitgebreid onderzoek naar de anti tumor effecten van Laetrile (10). Website met informatie en getuigenissen uit Australië (11).Laetrile is onderwerp geweest van zeer uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken waarvan het onderzoek door Kanematsu Sugiura in de jaren 70 in dienst van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) een heel uitgebreide was die circa 5 jaar geduurd heeft. Het onderzoek kwam tot stand nadat de toenmalige “Cancer Zsar” Benno Schmidt een petitie had gekregen van circa 43.000 voorstanders van Laetrile en het MSKCC verzocht onderzoek te doen. Het MSKCC vroeg toen hun meest ervaren wetenschapper, Dr. Kanematsu Sugiura, laetrile te testen in diverse tumor systemen … en de uitkomsten waren overweldigend positief. In de loop van vijf jaar ontdekte Sugiura dat laetrile een zeer gunstig effect had, niet alleen op de gezondheid en het welzijn van de muizen, maar ook op het stoppen van longmetastasen. De pathologie afdeling van MSKCC bevestigde zijn positieve bevindingen.

Echter, onder druk van het NCI (National Cancer Institute), de FDA (Food and Drug Administration) en het ACS (American Cancer Society) werd de leiding van het MSKCC bang gemaakt en de intimidatie door deze instellingen was van dien aard dat het MSKCC haar mening veranderde. In 1977 is er een hoorzitting geweest onder leiding van Senator Kennedy waarbij de afgevaardigde van MSKCC, Lewis Thomas, glashard heeft staan liegen.

Dr. Ralph Moss PhD, in die tijd werkzaam bij het MSKCC als wetenschappelijk schrijver en direct betrokken bij de onderzoeken besloot om in het geheim het Amerikaanse publiek op de hoogte te brengen door naar buiten te brengen wat er gebeurt was. Hij deed dit onder de naam “Second Opinion”. Toen Dr. Moss op een dag in november 1977 bekend maakte dat hij achter “Second Opinion”zat werd hij de volgende dag meteen ontslagen.

(Vrij vertaald van: https://www.change.org/p/requesting-that-sloan-kettering-cancer-center-acknowledge-their-positive-laetrile-studies) Voor de liefhebber zijn er op bovenstaande link nog meer links met uitgebreide informatie te vinden.

Dr. Dean Burk, voormalige hoofd van de afdeling Cytochemie van het National Cancer Institute, en een van de mede-oprichters van deze beroemde Amerikaanse medische instelling en die persoonlijk met vitamine B17 heeft gewerkt beschreef deze stof alsvolgt:

"Wanneer we laetrile toevoegen aan een kankercultuur onder de microscoop," zei Burk, "als we het enzym glucosidase ook aanwezig vinden, kunnen we de kankercellen zien afsterven als vliegen." (Bron: https://www.cancertutor.com/deathbydoctoring/) Dat is een behoorlijke statement van Dr. Dean Burk over een niet te patenteren (dus voor de farmaceutische industrie en allen die van hen afhankelijk zijn voor hun inkomen waardeloze) stof

In naslagwerk op de website hebben we een aantal PDF’s en links naar een aantal video’s geplaatst met informatie over Laetrile (B17, Amygdalin). Wij vinden het belangrijk dat je zelf leest / kijkt om je eigen conclusie te trekken of Laetrile iets voor je is. Wat zegt jouw intuïtie ? Het volgen van je intuïtie en het zelf in de hand nemen van je eigen gezondheid zijn twee van de negen speerpunten die naar voren kwamen bij overwinnaars van kanker die door hun behandelende artsen op waren gegeven (Radicale Remissie door Dr. Kelly A Turner .. te bestellen bij Bol.com en echt een aanrader)

Het zelf in de hand nemen van je gezondheid wil niet zeggen dat je dan niet meer met een dokter samenwerkt … het wil wel zeggen dat je kritisch bent, dat je zelf research doet. Jij besluit wat er gebeurt .. het gaat over jouw leven!!

Leestip: Laetrile case histories van Dr. John A Richardson

Laetrile bestellen
Call Now ButtonNeem contact op