Knoflook


Wanneer je knoflook wil gaan gebruiken is het belangrijk dat je biologische knoflook koopt.


In de woorden van het NIH National Cancer Institute: "Verschillende populatieonderzoeken laten een verband zien tussen een verhoogde inname van knoflook en een verminderd risico op bepaalde vormen van kanker, waaronder kanker van de maag, dikke darm, slokdarm, alvleesklier en borst." Het bevat ook een antwoord op een zeer belangrijke vraag: hoe kan knoflook toegepast worden om kanker te voorkomen? Het National Cancer Institute legt uit dat "beschermende effecten van knoflook kunnen voortvloeien uit zijn antibacteriële eigenschappen of uit zijn vermogen om de vorming van kankerverwekkende stoffen te blokkeren, de activering van kankerverwekkende stoffen te stoppen, DNA-herstel te verbeteren, cel proliferatie te verminderen of celdood te bewerkstelligen.”

Een Frans onderzoek bij 345 borstkankerpatiënten wees uit dat verhoogde knoflook-, uien- en vezelconsumptie geassocieerd waren met een statistisch flinkw vermindering van het risico op borstkanker. (2) Een andere kanker waarvan is aangetoond dat knoflook een positieve invloed heeft, is alvleesklierkanker, een van de meest dodelijke vormen van kanker. Het goede nieuws is dat wetenschappelijk onderzoek nu heeft aangetoond dat een verhoogde consumptie van knoflook het risico op het ontwikkelen van alvleesklier kanker kan verminderen.

Een populatie-gebaseerde studie uitgevoerd in de San Francisco Bay Area bleek dat het risico op alvleesklierkanker 54 procent lager was bij mensen die grotere hoeveelheden knoflook en uien aten in vergelijking met degenen die lagere hoeveelheden aten. De studie toonde ook aan dat het verhogen van de totale inname van groenten en fruit kan beschermen tegen het ontwikkelen van alvleesklierkanker. (3)

In 2009 is er door Food Chemistry een uitgebreide studie gedaan naar de anti kanker eigenschappen van groenten. Er was er eentje die er met kop en schouders boven uit stak, en dat was knoflook. We hebben de PDF file van dit onderzoek in de PDF sectie van deze website geplaatst met de naam

'Anti-Cancer-Vegetables-Study'

Allium groenten, met name knoflook en uien, en hun bioactieve zwavelverbindingen worden verondersteld effecten te hebben in elk stadium van kankervorming en beïnvloeden vele biologische processen die het risico op kanker veranderen. (1)


Knoflook is ook veelbelovend als het gaat om de behandeling van kanker. Organische zwavelverbindingen van knoflook, waaronder DATS, DADS, ajoene en S-allylmercaptocysteïne (SAMC), hebben aangetoond dat ze tijdens in vitro experimenten cel stilstand veroorzaken als ze aan kankercellen worden toegevoegd. Bovendien kwam naar voren dat deze zwavelverbindingen apoptose (geprogrammeerde celdood) induceren wanneer ze worden toegevoegd aan verschillende kankercellijnen die in kweek worden gekweekt. Het is ook bekend dat het drinken van vloeibaar knoflookextract en S-allylcysteïne (SAC) kankerceldood verhoogt in diermodellen met orale (slokdarm, keel, maag) kanker. (4) Globaal gezien laat knoflook duidelijk een echt potentieel zien als een kanker bestrijdend voedsel dat niet genegeerd mag worden.

Wanneer je knoflook wil gaan gebruiken is het belangrijk dat je biologische knoflook koopt. Veel knoflook uit de supermarkt komt uit China en is bespoten met pesticiden en herbiciden. In onze shop bieden wij biologische knoflook aan en het is vrij makkelijk en erg leuk om zelf je eigen biologische knoflook te verbouwen.(5)

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op