Het belang van (slow) juicen

Het eetpatroon van de gemiddelde westerling die zijn boodschappen haalt in de supermarkt is van dusdanige kwaliteit dat het je maag prima vult, maar dat er tekorten ontstaan aan vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen en sporen elementen.

Studie heeft aangetoond dat dit soort tekorten voor een groot gedeelte oorzaak zijn van het ontstaan van kanker (1,2).

Verder zit ons voedsel vol met chemicaliën die daar niet ingestopt zijn om ons een betere gezondheid te geven, maar die daar in zitten om de houdbaarheid datum te verlengen en veel van die chemicaliën zijn ronduit schadelijk (3,4).

Het staat buiten kijf dat geraffineerde suiker zorgt voor een verzuring van het lichaam en een zure omgeving staat gelijk aan een zuurstofarme omgeving. Kanker ontstaat in een zure en zuurstofarme omgeving en gedijt goed in dat klimaat (5).


Als uw lichaam overladen is met gifstoffen, kan het zijn dat u maar 1% van de voedingsstoffen in het voedsel dat u eet absorbeert als het door uw lichaam gaat. Toxines in uw systeem kunnen voorkomen dat voedingsstoffen worden opgenomen uit het voedsel terwijl ze zich door uw spijsverteringskanaal verplaatsen.

Sappen worden echter snel opgenomen in het spijsverteringsproces.

Mijn dagelijkse sap routine: Het eerste wat ik elke ochtend deed was dat ik genoeg sap maakte (ongeveer 2 liter) om me de hele dag te voorzien. Ik raad aan om je sap in luchtdichte kruiken (of glazen potten / flessen met schroefdeksels) te plaatsen om het sap de hele dag fris en krachtig te houden.

Ik dronk een longdrink glas op de volgende tijdstippen:

Waarom wortelsap?

Rauwe wortelsap is rijk aan kanker bestrijdende voedingsstoffen waaronder:

Inclusief vitamine A, B, C, D, E, K, alfa-caroteen, beta-caroteen en lignanen (enterolacton).

Wortelsap is ook een goede natuurlijke bron van:

"De carotenoïden en vitamine A hebben een sterk vermogen laten zien om kankerinductie niet alleen door virussen, maar ook door chemicaliën en bestraling te remmen. Ten minste een deel van de effecten van deze voedingsstoffen die direct op de genen werken. " (Deflora S, Bagnasco M, Vainio H. Modulatie van genotoxische en gerelateerde effecten door carotenoïden en vitamine A in experimentele modellen: mechanistische problemen. Mutagenesis 14: 153-172, 1999.)

Is sap van biologische producten van belang?

Ja! Zorg ervoor dat je biologische producten koopt. Het laatste dat je nodig hebt, zijn chemische pesticiden in je sap. Misschien vind je de smaak van het sap dat je maakt niet lekker, maar dat doet er niet toe. Je maakt geen groenten sap voor het lekker, je doet dit om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen om kanker beter te bestrijden. Gewoon opdrinken.

Ik meng er ook graag een alkaliserend groen poeder, zoals Perfect Food Raw doorheen. Het is gemaakt met 35 Nutrient-Dense Raw Organic Groenten, kiemgroenten en groenten en het is rijk aan Chlorophyll, Spoor elementen, Antioxidanten, Enzymen en Probiotica. Voeg zo veel mogelijk groenten toe als je wilt: broccoli, kool, bloemkool, asperges, paprika's, komkommer, etc.

Mijn dagelijkse sap routine

Ik stond elke ochtend op en maakte genoeg sap voor de hele dag. Dit was ongeveer 2 liter totaal, of acht porties van 250 cl. Ik heb het sap in luchtdichte glazen flessen in de koelkast bewaard.

U hoeft misschien niet zoveel te drinken. Als u bekend bent met de wet van afnemende opbrengsten, weet u dat er een moment is waarop u de maximale hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam op één dag kan opnemen. Het is moeilijk om te weten waar dat punt precies ligt. Dus mijn strategie was om een overdosis te nemen aan voeding, om te verzekeren dat mijn lichaam alle voedingsstoffen kreeg die het nodig had om te genezen.

Ik juice geen bladgroene groenten zoals spinazie en boerenkool omdat ze gewoon niet erg sappig zijn. (Ik meng liever groene bladgroenten in een smoothie, zodat je het niet verspilt).

Een geweldig boek over het maken van sap is “The Juicing Bible”. Het bevat heel veel gedetailleerde informatie over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van verschillende groentesappen, en veel combinaties om te proberen. (Noot van de vertaler: Verse sappen met groenten en fruit is een Nederlands talig boek).

Welke Slow Juicer gebruik ik?

Als je elke dag wilt juicen, is een hoogwaardige slowjuicer aan te bevelen. Ik hou van mijn Champion Juicer. Ik gebruik het sinds 2004. Hij heeft een zware commerciële motor en is veel gemakkelijker schoon te maken dan de meeste slow juicers. En geloof me, eenvoudig schoonmaken zal het verschil maken bij het maken van sap als onderdeel van je normale routine. Als er niet veel te besteden is, zijn er goedkopere alternatieven, zoals The Juiceman Pro. Goedkope slow juicers halen minder sap uit de groenten en ze gaan minder lang mee, maar beter een goedkope juicer als geen juicer!

(Noot van de vertaler: Wij hebben een Greenstar Elite, dit is een semi professionele slowjuicer met hoge pers opbrengst, maar het schoonmaken is best een werk. Een Matson is een stuk goedkoper en is sneller schoon te maken).

Klik hier voor het artikel over slow juicen.

Vertaald door Team Aphesis


Het staat buiten kijf dat geraffineerde suiker zorgt voor een verzuring van het lichaam en een zure omgeving staat gelijk aan een zuurstofarme omgeving.


Slow Juicen (sap maken) om je te helpen kanker te verslaan.

Sap maken is de beste manier om enorme hoeveelheden voedingsstoffen uit groenten te persen. Deze voedingstoffen helpen je lichaam om het zelf herstellend vermogen te ondersteunen om kanker te bestrijden. Sap maken maakt geeft je de mogelijkheid om deze grote hoeveelheid voedingstoffen binnen te krijgen zonder dat je een paar kilo groenten per dag weg moet kauwen.

Als je op voedsel kauwt malen je tanden dat voedsel om de celwanden van je eten open te breken, zodat de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen door je lichaam. De deeltjes die niet kunnen worden opengebroken door je kiezen of je spijsverteringsstelsel passeren vaak zonder opgenomen te worden, of dit gaat een stuk lastiger. Hoe beter je kauwt op je eten voordat je doorslikt, hoe meer er in sap overgaat in je spijsverteringskanaal en hoe makkelijker voedingsstoffen je kunt opnemen.

Een slowjuicer neemt de taak van je kiezen over en doet dat ook veel efficiënter.

Chris Wark (chrisbeatcancer.com) verteld:

Een belangrijk onderdeel van mijn dieet tegen kanker was dat ik minstens acht longdrink glazen (vers geperst) biologische wortel en groentesap dronk - elke dag.

Mijn strategie was om al het bewerkte voedsel uit mijn dieet te verwijderen. In plaats daarvan wilde ik mijn lichaam overspoelen met vitale rauwe voedingsstoffen. Ik deed dit om mijn immuunsysteem alle brandstof en vuurkracht te geven die het nodig had om te herstellen, te regenereren en te ontgiften.

Sap gemaakt met een slow juicer maakt ongeveer 90% van de voedingsstoffen in voedsel vrij. Als u geen sap maakt, kunt u ongeveer 1/3 van de voedingsstoffen binnenkrijgen door voedsel te malen met uw kiezen. Sap helpt het lichaam voedingsstoffen te absorberen.

Absorptie, DE belangrijke factor.

Wat anderen denken over wortel / bietensap

Er zijn enkele voorstanders van natuurlijke gezondheid die geen wortel of bietensap aanbevelen. Ze denken dat het te veel suiker bevat en dat 'suiker kanker voedt'. Hoewel het waar is dat kankercellen zich voeden met glucose, voedt elke cel in uw lichaam zich met glucose. De suikers in plantaardig voedsel leveren ook anti-kanker voedingsstoffen rechtstreeks aan de kankercellen. In het geval van sap heb ik het over voedingsstoffen die kankergenen kunnen uitschakelen, de reproductie van kankercellen kunnen verstoren en apoptose kunnen veroorzaken (zelfmoord door kankercellen).

Dus ik maakte me nooit zorgen over het suikergehalte in bieten en wortels. (Noot van de vertaler: Het Gerson instituut in Mexico gebruikt ook veel wortel en bietensap in hun succesvolle anti kanker protocollen).

Wat Juicen met mijn huid deed

Ik dronk zoveel wortelsap dat ik oranje werd. Echt oranje. De palmen van mijn handen zagen er gek uit. Ik dronk bijna 11 maanden elke dag 2 liter van voornamelijk wortelsap. Ik was echt zo oranje! Ik was ook superdun met mijn 188 cm en 64 kg. Het is best moeilijk om aan te komen met een rauw dieet van 80%!

Ik maakte sap om kanker te verslaan en werd oranje. Eén verpleegster vertelde me dat ik te veel wortelsap dronk. (Dwaze verpleegster, je kunt geen overdosis wortels krijgen!)

De oranje huid van het consumeren van een grote hoeveelheid carotenoïden heet carotenemie. Baby's krijgen het door te veel wortels of zoete aardappelen te eten. En je kunt het krijgen door te veel wortelsap te drinken.

Maar maak je geen zorgen, je doet jezelf geen pijn. Je lichaam slaat overtollig beta-caroteen in je huid op en wanneer je mindert met wortelsap, verdwijnt de geel / oranje huidskleur.

Opmerking: vruchtensap is zeer hoog in geconcentreerde suiker. Dit kan problematisch zijn als je ziek bent, daarom heb ik ervoor gekozen om het niet te drinken. Een goede vuistregel is om fruit te eten en je groenten te juicen. Fruit is beter in een smoothie omdat je het nog steeds als whole food eet. De vezel vertraagt de opname van suiker in je bloedbaan.

Wat was mijn recept voor mijn anti kanker sap?

Er zijn wel een miljoen verschillende combinaties van groentesap, maar hier is degene die ik het meest heb gedronken.

Wortel, selderij, bieten en gember sap:

Mijn basisformule is 5 wortels, 5 selderij stelen, 1/4 van een biet (biet en bovenblad) en een stuk gemberwortel.

Gember is een zeer krachtige kanker bestrijdende specerij, die moet je niet vergeten! Blijf ook niet te veel hangen aan de formule. Het type juicer dat je hebt, bepaalt hoeveel wortels en stengels bleekselderij je nodig hebt om een glas te maken.

Er zijn een miljoen verschillende sap combinaties, dus veel plezier met het experimenteren. (Let op de gember ... die is sterk.)

Pure wortelsap is op zich heerlijk, maar de bieten, selderij en gember voegen een breed spectrum van krachtige voedingsstoffen toe.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op