Het belang van multivitaminen en mineralen

Hoe belangrijk zijn multivitaminen en mineralen?

Door Ty Bollinger | 27 augustus, 2018 | Vertaald door Team Aphesis

Traditioneel is een dagelijkse multivitaminen bedoeld om voedingstekorten te voorkomen en de combinatie van essentiële vitamines en mineralen in deze supplementen zijn ontworpen om op gezonde voedingspatronen, inclusief regelmatige consumptie van groenten en fruit te lijken.

Multivitaminen worden verondersteld de vitamines en mineralen te leveren die zouden worden verkregen bij een voldoende consumptie van groenten en fruit.

Helaas is het officiële standpunt van de reguliere medische instelling dat multivitaminen heel weinig goed doen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2010 stellen bijvoorbeeld botweg dat: "Voor de algemene, gezonde bevolking is er geen bewijs voor een aanbeveling voor het gebruik van multivitaminen / mineralen supplementen bij de primaire preventie van chronische ziekten."

Verder concludeerde een State-of-the-Science conferentie gesponsord door de National Institutes of Health (NIH) ook dat het huidige bewijs onvoldoende is om het gebruik van multivitaminen aan te bevelen om chronische ziekten te voorkomen.

Dit zijn verrassende uitspraken, vooral gezien het feit dat dergelijk bewijs bestaat, ook in het publieke domein.

Zijn deze zogenaamde 'experts' niet op de hoogte van studies die duidelijke voordelen tonen van multivitaminen supplementen voor chronische ziekten, en in het bijzonder kankerpreventie ... of zijn ze opzettelijk misleidend?

Interessant is dat in een online onderzoek in 2009 aan 900 artsen en 277 verpleegkundigen werd gevraagd of zij voedingssupplementen gebruikten en of zij voedingssupplementen aan hun patiënten aanbevelen of niet. De "Life ... supplemented" Healthcare Professionals Impact Study (HCP Impact Study) meldde dat 51% van de artsen en 59% van de verpleegkundigen meldden dat zij zelf regelmatig voedingssupplementen gebruikten. De meest voorkomende reden die ze gaven voor het gebruik van voedingssupplementen?


Multivitaminen - mineralen en kanker: The Physicians ’Health Study II (PHS II)

Deze klinische proef is de enige grootschalige, gerandomiseerde, dubbelblinde, gecontroleerde studie die de langetermijneffecten van multivitaminen en mineralen suppletie test voor de preventie van meerdere chronische ziekten.

[Opmerking: Een "gerandomiseerd gecontroleerd" onderzoek heeft tot doel selectie bias te verminderen bij het testen van een nieuwe behandeling. Deelnemers aan het onderzoek worden willekeurig toegewezen om de betreffende behandeling te ontvangen of een controlebehandeling die bekend staat als de "placebo". Een "dubbelblind" klinisch onderzoek is een onderzoek waarbij noch de patiënten, noch de onderzoekers, noch degenen die de resultaten analyseren weten welke deelnemers aan welke procedure zijn onderworpen - het idee is om objectiviteit te garanderen in de uiteindelijke analyse.]

In deze studie hebben onderzoekers gekeken naar de effecten van multivitaminen en mineralen gebruik op het totale aantal en zogenaamde "locatie specifieke kankers", waaronder prostaat- en darmkanker. Tegelijkertijd keken ze ook naar de effecten op cardiovasculaire ontwikkelingen, oogziekten en cognitieve achteruitgang, waarvan de resultaten afzonderlijk worden gepubliceerd.

In totaal namen 14.641 mannelijke Amerikaanse artsen van 50 jaar of ouder (inclusief 1.312 mannen met een voorgeschiedenis van kanker bij randomisatie) deel aan deze studie vanaf 1997.

Tijdens de follow-up periode van 11 jaar ontwikkelden 2669 mannen bevestigde kanker, waaronder 1373 gevallen van prostaatkanker en 210 gevallen van colorectale kanker. In vergelijking met de controlegroep hadden mannen die dagelijks multivitaminen namen een statistisch significante vermindering van de ontwikkeling van een bepaalde vorm van kanker.

Er was echter geen significant effect op de ontwikkeling van prostaatkanker, colorectale kanker of andere plaats specifieke kankers. Verder was er geen significant verschil in het risico op overlijden door kanker tussen de met multivitaminen behandelde en controlegroepen.

Het feit blijft echter ... in deze grote preventiestudie met meer dan 14.000 mannelijke artsen, dat dagelijkse multivitaminen en mineralen suppletie een aanzienlijk verminderd risico op het krijgen van een bepaalde vorm van kanker heeft.

Het verband tussen vitamine B en een verlaagd risico op longkanker

Hoge bloedspiegels van vitamine B6, foliumzuur (vitamine B9) en het aminozuur methionine worden geassocieerd met een verlaagd risico op longkanker. In feite hadden mensen met een hoog niveau van deze drie voedingsstoffen een aanzienlijk lager risico op longkanker, of ze ooit hadden gerookt of niet!

Zowel B-vitamines als methionine helpen de integriteit van het allerbelangrijkste DNA in de cellen van ons lichaam te behouden. Dit kan zijn hoe ze het risico op longkanker beïnvloeden.

Voor deze studie heeft het Europees prospectief onderzoek naar kanker en voeding (EPIC) meer dan 500.000 deelnemers uit 10 landen geworven en hun bloedwaarden gemeten voor vier B-vitamines - B2, B6, B9 en B12 - evenals voor methionine en homocysteïne.

Binnen het gehele EPIC-cohort vertoonden mensen met hogere bloedspiegels van vitamine B6, vitamine B9 en methionine een ongelooflijk 50% lager risico op longkanker - en deze resultaten werden gezien bij mensen die nog nooit hadden gerookt, voormalige rokers, en huidige rokers.

Het effect van vitamine D op colorectale en borstkanker

Eerdere epidemiologische studies hebben gesuggereerd dat lage of onvoldoende vitamine D in het bloed het risico op verschillende vormen van kanker kan verhogen; vermoedelijk zou het verhogen van de bloedspiegel dit effect omkeren.

Om deze mogelijkheid te onderzoeken, identificeerde een systematische review in 2009 35 observationele studies waarin gekeken werd naar de bloedspiegels van 25-hydroxyvitamine D in relatie tot het risico op colorectale, borst- en prostaatkanker en darm-adenoom.

Deze studie-onderzoekers ontdekten dat hoe hoger het niveau van 25-hydroxyvitamine D in het bloed, hoe lager het risico op het ontwikkelen van colorectale kanker. In deze review werd echter geen dergelijk verband gevonden voor borst- en prostaatkanker.

Aan de andere kant is aangetoond dat bij vrouwen met de diagnose borstkanker, degenen met een hogere bloedspiegel 25-hydroxy vitamine D langer overleven. Terwijl vrouwen met een lagere vitamine D hogere sterftecijfers hebben.

Inderdaad, een prospectieve cohortstudie in Duitsland met bijna 1.300 postmenopauzale borstkankerpatiënten toonde duidelijk aan dat lagere bloedspiegels van 25-hydroxy vitamine D geassocieerd waren met een slechtere algehele overleving en een hoger risico op overlijden.

Intraveneuze vitamine C (IVC) vermindert de tumorgrootte bij ver gevorderde kanker

Je kunt zien dat oncoloog Victor Marcial-Vega, MD, van een uitdaging houdt. Tijdens een lezing in 2010 op de Medical Sciences Campus aan de Universiteit van Puerto Rico, legde hij uit hoe hij en zijn team specifiek patiënten hadden gezocht met geavanceerde, 'ongeneeslijke' fase IV-kankers.

Hiervan ontvingen 40 patiënten meerdere keren per week 40.000-75.000 mg vitamine C, samen met een speciaal dieet en andere supplementen. Uitkomst was dat 75% van deze patiënten een initiële tumorrespons kregen wat gedefinieerd wordt als een vermindering van 50% of meer in tumorgrootte!

Het Riordan intraveneuze vitamine C (IVC) -protocol - nu van groot belang voor het mogelijke gebruik ervan in aanvullende kankerzorg - omvat de langzame infusie van vitamine C in hoge doses. IVC-gebruik is de laatste tijd erg populair geworden bij beoefenaars van integratieve en orthomoleculaire geneeskunde.

Vitamine C werd voor het eerst voorgesteld als een hulpmiddel voor de behandeling van kanker in de jaren 50, toen zijn rol in de productie en bescherming van collageen leidde tot de hypothese dat de aanvulling ervan normale weefsels zou beschermen tegen het indringen van een tumor en metastase.

Omdat kankerpatiënten vaak vitamine C tekort hebben, kan aanvulling de functie van het immuunsysteem verbeteren en de gezondheid en het welzijn van kankerpatiënten verbeteren. Tot een viervoudige overlevingstijd is waargenomen bij terminale kankerpatiënten die werden behandeld met IVC.

Er zijn veel geldige redenen om IVC te gebruiken om kanker te behandelen:

1.

Hoge bloedspiegels van vitamine C kunnen veilig worden bereikt met IVC-infusies.

2.

Op hoge niveaus is vitamine C bij voorkeur giftig voor kankercellen en kan het de vorming van nieuwe bloedvaten voorkomen die tumoren voeden en helpen groeien.

3.

Vitamine C kan zich ophopen in tumoren, met significante remming van tumorgroei.

4.

Gepubliceerde case studies melden dat IVC werkzaam is tegen kanker, het welzijn van de patiënt verbetert en markers van ontstekingen en tumorgroei verlaagt.

5.

Fase I klinische studies geven aan dat IVC veilig kan worden toegediend, met relatief weinig bijwerkingen.

Vitamine E en longkanker

In een lopende studie van 1.088 gevallen van longkanker en 1.414 gezonde gematchte controles, onderzochten onderzoekers de verbanden tussen consumptie van alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol in de voeding in relatie tot het risico op longkanker. [Opmerking: Tocoferolen zijn een klasse organische chemische verbindingen, waarvan vele vitamine E-activiteit hebben.]

Toenemende inname van alfa-tocoferol in de voeding (300 IE vitamine E per dag) leidde tot een vermindering van het risico op longkanker met 34-53%.

Natuurlijke vitamine E-factor en kanker

Van gamma-tocotrienolen, een van de natuurlijke bestanddelen van vitamine E, is aangetoond dat ze werken tegen een breed scala aan menselijke kankers. Ze voorkomen bijvoorbeeld niet alleen de invasie van prostaatkankercellen, maar maken prostaatkankercellen ook gevoelig voor andere geneesmiddelen tegen kanker.

Een studie uit 2008 toonde aan dat tocotrienolen apoptose (kankercel celdood) en celcyclus stilstand in menselijke prostaatkankercellen tot stand kunnen brengen, wat een mogelijke rol voor hen in de preventie van prostaatkanker suggereert. In feite leidt deze natuurlijke vitamine E-factor tot maar liefst 75% vermindering van de vorming van prostaattumoren!

In een studie uit 2011 werd vastgesteld dat gamma-tocotrienolen zich richten op stamcellen van prostaatkanker, wat hun antikanker acties kan verklaren. Andere studies hebben aangetoond dat tocotrienolen krachtige groeiremmers en veroorzakers van apoptose in menselijke borstkankercellen zijn.

Waarom vitamine kwaliteit van cruciaal belang is

In tegenstelling tot de mening van de gezondheidsinstanties van de overheid, zijn vitamines en mineralen erg goed voor onze gezondheid en welzijn. Zoals we in dit artikel hebben behandeld, zijn er veel peer-reviewed onderzoeken die sterke verbanden aantonen tussen regelmatige consumptie van multivitaminen en mineralen supplementen en een verminderd risico op verschillende soorten kanker.

Nee, we beweren niet dat een enkel multivitaminen en mineralen supplement kanker zal genezen. Laten we duidelijk zijn: supplementen genezen geen kanker. Voedsel geneest kanker niet. Maar schoon, organisch, niet-GMO-voedsel kan het lichaam de grondstoffen (d.w.z. brandstof) geven die het nodig heeft om zichzelf te genezen. Dat is waar ware genezing plaatsvindt. Het is het zelfhelend vermogen van het lichaam dat genezing brengt mits het de goede stoffen daarvoor voorhanden heeft!

In de woorden van mijn goede vriend, Robert Scott Bell, "de kracht om te genezen is van jou!"

Dat gezegd hebbende, zijn niet alle supplementen gelijk gemaakt. Geloof het of niet, veel vitamines die in de plaatselijke supermarkt als 'natuurlijk' worden verkocht, zijn eigenlijk synthetisch, en om een gesynthetiseerde vitamine 'natuurlijk' te noemen is een oxymoron. Natuurlijke vitamines worden door God gemaakt. Ze zijn niet "gemaakt" (gesynthetiseerd) “experts” in laboratoria, waarbij verschillende componenten worden geïsoleerd van andere essentiële componenten. Het feit is dat geïsoleerde, synthetische voedingsstoffen nergens in de natuur worden gevonden.

We weten allemaal dat hele voedingsmiddelen (zoals verse groenten, rauwe honing en bruine rijst) voedzamer zijn dan geraffineerde voedingsmiddelen (zoals groenteschilfers, witte suiker en witte rijst). Ik denk dat iedereen het daarover eens is. Ik bedoel, dat is een "no brainer." Dus waarom zou het anders zijn voor vitamines en mineralen en supplementen? De realiteit is dat gesynthetiseerde supplementen lang niet zo gunstig zijn voor het lichaam als supplementen op basis van hele voedingsmiddelen.

Net als geraffineerd voedsel, zijn gesynthetiseerde supplementen vaak beroofd van voedingsstoffen, gedragen ze zich meer als "drugs" of "xenobiotica" (vreemde stoffen) in uw lichaam dan supplementen (omdat ze geïsoleerd zijn), en kunnen ze in feite onevenwichtigheden creëren als ze gedurende lange tijd worden ingenomen.

Terwijl supplementen op basis van hele voedingsmiddelen precies zijn wat hun naam doet vermoeden: supplementen gemaakt van geconcentreerd geheel natuurlijk voedsel. De vitamines zijn niet geïsoleerd, maar eigenlijk een synergie van enzymen, co-enzymen, sporenelementen, antioxidanten en andere factoren die allemaal in harmonie werken om uw lichaam de brandstof te geven die het nodig heeft om gezond te blijven.

Als u naar een autokerkhof gaat, vindt u zeker alle "onderdelen" die nodig zijn om een auto te bouwen (banden, een stuurwiel, een motor, schokdempers, een as, ruitenwissers, stoelen, koplampen, enz.). Als je echter al deze geïsoleerde delen op een grote stapel gooit, kun je niet verwachten dat er een BMW komt, toch? Ik bedoel, we weten allemaal dat een auto in zijn oorspronkelijke vorm beter zal presteren dan een opeenhoping van afzonderlijke onderdelen.

Dezelfde analogie is van toepassing op vitaminen en mineralen die zijn geïsoleerd. We kunnen voedingsstoffen niet van het hele complex isoleren en dan verwachten dat ze hetzelfde werk doen zoals het hele complex is ontworpen. Met andere woorden, ze maken deel uit van een geheel synergetisch (samenwerkend) complex dat een goed doel dient wanneer ze deel uitmaken van het geheel. Maar ze zullen niet de brandstof leveren die je lichaam nodig heeft, tenzij ze deel uitmaken van een goed georkestreerde 'voedingssymfonie'.


Multivitaminen worden verondersteld de vitamines en mineralen te leveren die zouden worden verkregen bij een voldoende consumptie van groenten en fruit.


Natuurlijk om hun algemene gezondheid en welzijn te behouden.

Op de vraag of zij voedingssupplementen aanbevelen aan hun patiënten, zei 79% van de artsen en 82% van de verpleegkundigen dat te hebben gedaan. Het is dus duidelijk dat deze gezondheidswerkers geloven dat supplementen werken.

Onderzoek toont een ander verhaal

Dr. Andrew Saul is de redacteur van de Orthomolecular Medicine News Service, met meer dan 35 jaar ervaring in natuurlijke gezondheidseducatie. In 2006 werd hij door “Psychology Today” genoemd als een van de zeven 'natuurlijke gezondheidspioniers'. Dr. Saul heeft een andere mening dan die van de gevestigde orde en die stelt dat multi vitamine suppletie veel effect heeft op de preventie van kanker. Volgens hem zijn er een aantal peer-reviewed onderzoeken die sterke samenhang aantonen tussen supplementen en een verminderd risico op verschillende soorten kanker.

Een voorbeeld is de Physicians ’Health Study II (PHS II), waarin gekeken werd naar de effecten van het gebruik van een dagelijks multi vitaminen-mineralen supplement op het totale kankerrisico bij meer dan 14.000 mannelijke Amerikaanse artsen. De studie toonde duidelijk aan dat multi vitamine en mineralen suppletie het totale risico op kanker verminderde.

Evenzo bleek uit een systematische review van 35 onafhankelijke observationele studies dat hogere niveaus van 25-hydroxyvitamine D in het bloed het risico op colorectale kanker aanzienlijk verminderden. [Opmerking: de 25-hydroxy vitamine D-test is de meest nauwkeurige maat voor vitamine D in het lichaam.]

Nog een ander onderzoek uitgevoerd in 2011 toont aan dat gamma-tocotrienol, een cofactor die wordt aangetroffen in natuurlijke vitamine E-preparaten, de vorming van prostaattumoren met een ongelooflijke 75% vermindert!

En er is meer...

Maar voordat we deze studies in detail bekijken is het belangrijk dat we eerst begrijpen hoe de consumptie van groenten en fruit uw kankerrisico beïnvloedt. Deze producten zijn immers al eeuwenlang de traditionele bron van gezondheid bevorderende vitamines en mineralen in ons dieet - ruim voordat supplementen in beeld kwamen.

Geven fruit en groenten een lager risico op kanker?

Veel studies hebben aangetoond dat een hogere consumptie van groenten en fruit geassocieerd is met een aanzienlijk lager risico op overlijden door alle oorzaken. Een meta-analyse van 2014 van zes prospectieve cohortstudies toonde bijvoorbeeld aan dat elke dagelijkse toename van één portie groenten en fruit het risico op overlijden verminderde, tot een drempel van vijf porties.

[Een meta-analyse is een statistische analyse waarbij de, meestal samengevatte, resultaten van verschillende studies gecombineerd worden tot een 'overall' resultaat]

Dus, wat zijn de effecten van fruit- en groenten consumptie op het risico op kanker?

Om deze vraag te beantwoorden, keek een ander prospectief onderzoek naar de relatie tussen consumptie van fruit, groenten en fruit en groenten gecombineerd, in relatie tot het risico op kanker in het Europese prospectieve onderzoek naar kanker en voeding.

Zowel verhoogde inname van groenten en fruit gecombineerd als alleen groenten verminderde het risico op kanker bij de 142.605 mannen en 335.873 vrouwen die in de studie waren opgenomen. Over het algemeen toonde deze studie een duidelijk en significant verband aan tussen de inname van fruit en groenten en een verlaagd risico op kanker.

Anderzijds hebben andere studies deze relatie niet altijd aangetoond. In een Zweeds onderzoek bij een grote groep vrouwen werd bijvoorbeeld geen verband gevonden tussen de inname van fruit en groenten en de algemene incidentie van kanker.

Nog een ander onderzoek keek naar de relatie tussen fruit- en groenteconsumptie en de incidentie van kanker en sterfte in twee verschillende studies. Bijna 72.000 vrouwelijke deelnemers aan de Nurses 'Health Study en bijna 38.000 mannelijke deelnemers aan de Health Professionals' Follow-up Study werden gevraagd om vragenlijsten over voedsel inname in te vullen.

Het is algemeen aanvaard dat regelmatige consumptie van biologische producten goed is voor onze gezondheid, dus waarom weerspiegelen sommige onderzoeken dit niet?

De onderzoeksresultaten toonden aan dat het eten van fruit en groenten (vijf porties per dag) werd geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten, maar niet met een lager algemeen risico op kankerincidentie.

Dus wat is er aan de hand?

We weten zeker dat regelmatige consumptie van verse, biologische producten goed is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Dus waarom tonen sommige onderzoeken voordelen aan voor het risico op kanker, terwijl anderen dat niet doen? Hier kunnen veel mogelijke redenen voor zijn. Laten we dat eens van dichterbij bekijken…

Groenten en fruit verlagen mogelijk niet het risico van elke kanker

Volgens het National Cancer Institute (NCI) is kanker de naam die wordt gegeven aan een enorme verzameling verwante ziekten. Het enige gemeenschappelijke kenmerk bij alle soorten kanker is dat sommige cellen van het lichaam zich op een wanordelijke manier beginnen te delen zonder te stoppen en zich uiteindelijk in omliggende weefsels kunnen verspreiden.

Anders dan dat, zijn er enorme verschillen tussen verschillende kankers in termen van wat hen veroorzaakt, hoe en waar ze groeien, en of ze migreren naar andere delen van het lichaam (bekend als metastase). Verder hebben verschillen in uw genetica (5%), omgeving en levensstijl (95%) allemaal invloed op uw individuele aanleg voor het ontwikkelen van kanker en hoe een tumor in uw lichaam kan groeien.

De ene persoon kan bijvoorbeeld longkanker ontwikkelen als gevolg van jarenlang zwaar roken, terwijl dat bij een ander niet gebeurt. Een derde persoon kan longkanker krijgen vanwege een heel andere reden. Bijvoorbeeld werken in een onveilige omgeving met chemicaliën die kanker veroorzaken.

Aangezien geen twee soorten kanker en kankerrisico's hetzelfde zijn, is het niet echt mogelijk om veel mensen samen te groeperen (elk met hun eigen specifieke type kankerrisico) en een effect van een therapie te detecteren, tenzij het effect zo sterk is dat het alle vormen van kanker aanspreekt.

Sommige zeer krachtige medicijnen die worden gebruikt bij chemotherapie en bestralingstherapie doden bijvoorbeeld verschillende soorten kankercellen - maar vernietigen tegelijkertijd ook normaal weefsel en zijn ongelooflijk giftig voor het lichaam.

De consumptie van fruit en groenten is veel subtieler en heeft duidelijk geen invloed op het risico om alle vormen van kanker te vermijden. In plaats daarvan kan het consumeren ervan het risico op sommige soorten kanker verlagen boven andere.

Natuurlijk is het eten van vers geteelde groenten en fruit die niet zijn behandeld met pesticiden of herbiciden veilig voor je lichaam ... in tegenstelling tot veel krachtige maar zeer giftige kankertherapieën.

Is het voedingsniveau in de huidige groenten en fruit voldoende?

Tegenwoordig kopen de meeste mensen hun voedsel in plaats van dat ze het zelf verbouwen. Dit heeft geleid tot een enorme voedingsmiddelenindustrie waar, voor het grootste deel, de gezondheid en het welzijn van de eindconsument (dat zijn jij en ik), als ondergeschikt aan winst worden beschouwd.

Dit is natuurlijk belachelijk, omdat onze gezondheid en ons welzijn nauw verbonden zijn met onze voeding. In wezen zijn we wat we eten.

Veel mensen krijgen tegenwoordig ook verschillende medicijnen en behandelingen voorgeschreven door hun arts als ze ziek worden. Er is een groeiende gedachtegang dat dit het probleem alleen maar verder compliceert. De slechte kwaliteit van de voeding van vandaag de dag (inclusief groenten en fruit) is een grote oorzaak van al onze gezondheidsproblemen en moet daarom als eerste worden aangepakt.

We nemen bijvoorbeeld aan dat spinazie een bepaalde hoeveelheid heilzaam ijzer bevat. Tenzij de grond waarin de spinazie werd geteeld voldoende ijzer had, is dit gewoon niet langer waar. Dat spinazie vandaag dezelfde ijzer niveau’s bevat als de spinazie uit de jaren 60, toen men het begon te meten, is echt niet vanzelf spreken. Feit is dat dit niet meer zo is.

Uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) blijkt zelfs duidelijk dat de gemiddelde nutriëntenniveaus in Amerikaanse gewassen gestaag zijn gedaald sinds ze voor het eerst iets meer dan 80 jaar geleden werden gedocumenteerd.

Als eindgebruiker van de huidige voedingsindustrie kunt u niet langer met zekerheid zeggen dat u al uw voedingsstoffen uit voeding kunt halen. Waarschijnlijk heb je geen idee wat er in je eten zit en wat niet.

Als je voedsel bestaat uit verse rauwe en onbewerkte ingrediënten is de kwaliteit van je dieet drastisch beter dan wanneer het bestaat uit hoofdzakelijk voeding die uit een fabriek komt.

Veel studies uitgevoerd op proef- en boerderijdieren met maïs, soja, tarwe, haver en andere gewassen die zijn geteeld in bodems met verschillende minerale niveaus, tonen duidelijk aan dat de groeisnelheid, kracht en functionele intelligentie afnamen, terwijl de vatbaarheid voor verschillende ziekten toenam bij dieren die gevoed werden met gewassen geteeld in uitgeputte bodems, in vergelijking met meer evenwichtige bodems.

Dit is intuïtief logisch. De voedingswaarde van de groenten en fruit dat we eten heeft een directe invloed op onze persoonlijke gezondheid en welzijn en helpt onze vatbaarheid voor verschillende ziekten te bepalen - waaronder kanker.

Het trieste feit is ... tenzij je je eigen voedsel kweekt of het rechtstreeks bij een boer koopt die je kunt vertrouwen, kun je er gewoon niet zeker van zijn dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Laten we eens kijken wat geloofwaardige, door vakgenoten beoordeelde wetenschappelijke studies te zeggen hebben over de rol van vitaminen en mineralen bij het verlagen van het risico op het ontwikkelen van kanker.

Een perfect voorbeeld hiervan is calcium. Het is algemeen aanvaard dat we calcium nodig hebben om sterke botten en tanden en gewrichten op te bouwen en te behouden. Maar alleen calcium aanvullen doet meer kwaad dan goed. Zonder magnesium, vitamine D, zink, boron en hoogwaardig biologisch beschikbaar eiwit weet ons lichaam niet wat ze met calcium moeten doen.

Zonder deze 'cofactoren' verslikt het lichaamsweefsel letterlijk van het calcium, een beetje zoals het vullen van een motor met benzine, maar vergeet het zuurstof te geven. Dat resulteerd in een verzopen motor. In het geval van calcium, zonder de co-factoren, wordt het afgezet in weefsel (bekend als "verkalking") en is een van de tekenen van veroudering. Uiteindelijk kan het vroegtijdige dood veroorzaken. We veranderen letterlijk in steen.

Maar wat gebeurt er als we een beetje lucht mengen met de benzine? Boem!… De motor ontsteekt! Evenzo, als we zink, vitamine D, magnesium, silicium, boor en eiwit met calcium mengen, dan begrijpt het lichaam wat er aan de hand is, gaan de cellen aan en begint het lichaam op optimale niveaus te functioneren.

Hoewel veel supplement fabrikanten proberen zoveel mogelijk geïsoleerde componenten in een capsule te proppen en ons vertellen dat "hoe meer hoe beter", de realiteit is dat gesynthetiseerde componenten in feite onevenwichtigheden in het lichaam kunnen veroorzaken. Wat we nodig hebben, zijn biologisch beschikbare, synergetische voedingscomplexen die alleen worden gevonden in supplementen op basis van hele voedingsmiddelen.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op