Micro groenten


Kiemgroenten hebben vaak een dag of 6 de tijd nodig voor ze eetbaar zijn, micro greens hebben ergens tussen de 15 en 30 dagen nodig, afhankelijk van de groenten die je kiest.


Kiemgroenten bevatten vooral de voedingstoffen die al in het zaad zitten. Micro greens hebben veel meer tijd om voedingstoffen te ontwikkelen en halen mineralen uit de voedingsbodem en zetten. Micro greens bevatten sommige voedingstoffen wel 4x tot 40x meer per gram dan wanneer de plant volwassen is (1).

Het is algemeen bekend dat we ondanks dat we voldoende eten als het gaat om volume we bijna allemaal veel te weinig echte voedingstoffen binnen krijgen. Het ontbreken van deze voedingstoffen is een grote oorzaak voor het krijgen van een ernstige aandoening, inclusief kanker (2,3).

Micro groenten oftewel micro greens zijn groenten die je laat groeien in bakken met een laagje grond. Kiemgroenten hebben vaak een dag of 6 de tijd nodig voor ze eetbaar zijn, micro greens hebben ergens tussen de 15 en 30 dagen nodig, afhankelijk van de groenten die je kiest.

De verschillen tussen micro greens en kiemen zit vooral in wat je er van eet. De kiemen groeien in een vochtige omgeving en je eet de stelen en zaden. Micro greens groeien in aarde, krijgen de voedingstoffen mee die in de aarde zitten, hebben een langer fotosynthese traject, hebben meer smaak, geven een groter volume, bevatten meer vezels en je eet de steel en de bladeren.


Het zou dus een goede strategie zijn om microgreens (preventief) toe te voegen aan je dieet.

Zo goed als alle groentezaden zijn te gebruiken voor micro greens. Een aantal populaire soorten zijn: Broccoli, Rode Biet, Alfalfa, Rode Kool, Waterkers, Tuinkers, Boerenkool, Radijs, Basilicum, Rode Mizuna mosterd.

Een greep uit onze andere micro groenten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Boerenkool

BEKIJKEN

Radijs

BEKIJKEN

Rode kool

BEKIJKEN

Broccoli

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op