Goudsbloem

De latijnse naam voor de goudsbloem is calendula officinalis en vormt de grondstof voor de bekende calendula zalf. Het is echter minder bekend dat de goudsbloem een flink aantal andere fytochemicaliën (bestanddelen van plantaardige middelen) bevatten. Naast luteïne en zeaxanthine bevat het extract ook saponinen, flavonoïden and triterpenen die een ontsteking remmende en anti bacteriële werking hebben. Uit studie blijkt de rol van Goudsbloem extract bij kanker.

Klik hier voor de studie naar de rol van Goudsbloem extract bij kanker

Naast dat goudsbloem extract een goede anti oxidant en ontsteking remmer is blijkt uit onderzoek dat het ook werkt tegen MSG (Mono Sodium Glutamaat). MSG wordt veel gebruikt als smaakversterker in tal van voeding producten maar uit studie blijkt dat MSG een bijzonder kwalijk stofje is en dat zelfs minimale dosis al giftig is voor de zenuwen in de hersenen. MSG wordt in verband gebracht met Hersentumoren, MS, Parkinson, Alzheimers, Epilepsie, Schizofrenie en nog wat andere serieuze aandoeningen.


Verder bevat Goudsbloem extract een flinke dosis luteïne (20%) en een beetje zeaxanthine (1%) . Luteïne en zeaxanthine zijn twee stofjes die nodig zijn voor gezonde en goede ogen, beiden helpen om het risico van het krijgen van kanker en hart en vaatziekten te verkleinen. Verder helpt het om een betere long funtie te krijgen en verstevigd het je bot structuur. Daarnaast zijn deze stoffen onmisbaar voor een gezonde en elastische huid.

Over de dosering is men in de wetenschap verdeeld. De één raad 10mg aan, de ander 20mg en de volgende heeft het over 2mg per kilo lichaamsgewicht.

Veruit de meest aanbevolen dosering is 20mg per dag. Omdat ons extract 20% Luteïne bevat is 0.1 gram per dag genoeg.

Ter indicatie

Bij Vitamines per post kosten 60 capsules met 20 mg Luteïne € 19,95. 60x 20 mg is 1,2 gram Luteïne. Bij ons kost het extract € 59,95 per 50 gram. Als je bij Vitamines per post 50 gram Luteïne zou bestellen ben je € 831,= euro kwijt. (100 : 1,2 gram = 83,33 … 83,33 x 19,95 = € 1.662,43 : 2 is € 831,=)

Marigold (Goudsbloem) extract bestellen

Uit studie met ratten is gebleken dat Goudsbloem extract een zenuw beschermende werking heeft.


Uit studie met ratten is gebleken dat Goudsbloem extract een zenuw beschermende werking heeft.

Er is een goede reden waarom knaagdieren worden gebruikt als modellen bij medisch testen is dat hun genetische, biologische en gedragseigenschappen sterk overeenkomen met die van mensen en dat vele symptomen van menselijke aandoeningen kunnen worden gerepliceerd in muizen en ratten. "Ratten en muizen zijn zoogdieren die veel processen met mensen delen en geschikt zijn om te gebruiken om veel onderzoeksvragen te beantwoorden", zei Jenny Haliski, een vertegenwoordiger van het Office of Laboratory Animal Welfare van het National Institute of Health (NIH).

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op