Essiac

Essiac thee is een 8 kruidenthee waarvan empirisch (1) is aangetoond dat het grote waarde heeft om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen om tal van aandoeningen het hoofd te bieden. In de documentaire “Cancer, the forbidden cures” komt Rene Caisse zelf aan het woord vanaf minuut 22.38 en kunt u zien hoeveel mensen zij geholpen heeft met Essiac thee. Ook wordt pijnlijk duidelijk hoe de gevestigde orde haar zo erg dwars gezeten heeft dat ze daar bijna aan onderdoor is gegaan. De documentaire is Nederlands ondertiteld.

Rene Caisse, de Canadese verpleegster die voor het eerst essiac thee gebruikte, wist dat essiac moest worden gemaakt met poedervormige kruiden in specifieke verhoudingen voor maximaal effect. Rene Caisse speelde een sleutelrol in het onderzoek en de distributie van essiac. In feite is ze zo belangrijk voor de geschiedenis van essiac dat de thee eigenlijk naar haar is vernoemd. "Essiac" is "Caisse" achterstevoren gespeld!"

Rene Caisse en Dr. Charles Brusch werkten acht jaar lang samen en voerden onderzoek uit naar essiac thee in het Brusch Medical Research Center in Cambridge, Massachusetts. Deze onderzoeken werden uitgevoerd van 1959 tot 1967. Hun onderzoek leidde tot een zeer belangrijke bevinding: één essiac-theeformule presteerde consequent beter dan alle andere. Rene Caisse ontdekte dat de beste resultaten kwamen uit gepoederde essiac-kruiden - net zoals degene die we tegenwoordig gebruiken.

"Originele" essiac bestond uit slechts vier kruiden, maar de oorspronkelijke formule werd verbeterd tijdens de jarenlange studie van Dr. Charles Brusch en Rene Caisse van 1959 tot 1967. In die tijd ontdekte Dr. Brusch dat vier extra kruiden de doeltreffendheid van de formule verbeterden. D.r Charles Brusch ( voormalig lijfarts J.F. Kennedy ) genas zichzelf ook van kanker en van hem zijn de legendarische woorden "Essiac Is A Cure for Cancer, Period".


Turkse rabarberwortel

Dit ontgiftende kruid is wereldberoemd om zijn helende eigenschappen. Rabarberwortel zuivert het lichaam van gal, parasieten en stagnerend voedsel in de darm door het galkanaal te stimuleren om giftige afvalstoffen af te voeren. Er is aangetoond dat het chronische leverproblemen verlicht door de lever te reinigen. Rabarberwortel verbetert de spijsvertering en helpt de eetlust te reguleren. Het is ook aangetoond dat het helpt om zweren te genezen, aandoeningen van de milt en dikke darm te verlichten, constipatie te verlichten en aambeien en bloedingen in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal te helpen genezen.

Waterkers

Hoog in vitamine C, wordt waterkers gebruikt als een algemeen tonicum, en van de bittere smaak wordt gedacht dat het de eetlust reguleert en de spijsvertering verbetert. Het kan worden gebruikt om zenuwaandoeningen, constipatie en leveraandoeningen te verlichten. Waterkers is een populaire remedie tegen hoest en bronchitis. Het bevat een opmerkelijke substantie genaamd rhein, die de groei van pathogene bacteriën in de darmen lijkt te remmen. Er wordt aangenomen dat rhein ook effectief is tegen Candida albicans (schimmelinfectie), koorts, ontsteking en pijn.

(1) Empirisch onderzoek is onderzoek dat gebaseerd is op eigen ervaring. Hierbij wordt gebruik gemaakt van directe of indirecte waarnemingen, dit in tegenstelling tot theoretische, filosofische en rationele wetenschappen. De empirische onderzoeken kwamen rond de dertiende eeuw steeds meer op gang.

Klik hier voor informatie over hoe het te bereiden en de door onze leverancier aanbevolen dosis.

Essiac thee zou een goed onderdeel kunnen zijn in een totaal aanpak van kanker. Mensen met een hersentumor kunnen volgens het artikel op Cancertutor.com en TTAC beter geen Essiac gebruiken omdat Essiac voor zwelling kan zorgen en dat kan bij een hersentumor snel tot een serieus probleem leiden.

Informatieve links

Leesadvies

Clinic of Hope door Donna M. Ivey

Clinic of Hope is het levensverhaal van Rene M. Caisse. Het speelt zich af van eind jaren twintig tot 1977 en maakt pijnlijk duidelijk dat ook Essiac thee enorm is tegengewerkt door de ego’s in de reguliere ziekenzorg en de overheid.

Klik hier voor een artikel.


Essiac thee is een 8 kruidenthee waarvan empirisch is aangetoond dat het grote waarde heeft om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen om tal van aandoeningen het hoofd te bieden.


De kruiden zijn:

Gezegende distel

Gezegende distel wordt gebruikt voor spijsverteringsproblemen zoals gas, constipatie en maagklachten. Dit kruid wordt ook gebruikt voor de behandeling van lever- en galblaasaandoeningen.

Kliswortel

Kliswortel is een mild diureticum. Het verhoogt de productie van urine en zweet, waardoor het mogelijk nuttig is bij het behandelen van zwelling en koorts. De wortel van de klis kan een rol spelen bij het voorkomen van leverschade veroorzaakt door alcohol, chemicaliën of medicijnen. De precieze reden voor dit beschermende effect is niet bekend, maar er wordt verondersteld dat er sprake is van tegenwerking van een chemisch proces genaamd oxidatie, dat in het lichaam voorkomt als een natuurlijke functie van het metabolisme. Hoewel oxidatie een natuurlijk proces is, betekent dat niet dat het niet schadelijk is voor het lichaam! Een gevolg van oxidatie is de vrijgave van zuurstofvrije radicalen, stoffen die de immuunfunctie kunnen onderdrukken. Antioxidanten zoals klis kunnen lichaamscellen beschermen tegen schade veroorzaakt door oxidatie.

Kelp

Kelp is een zeegroente die een geconcentreerde bron van mineralen is, waaronder: jodium, kalium, magnesium, calcium en ijzer. Kelp als een bron van jodium helpt bij het maken van de schildklierhormonen, die nodig zijn voor het handhaven van een normaal metabolisme in alle cellen van het lichaam. Dit verhoogt het energieniveau en helpt het gemakkelijker te maken om een gezond lichaamsgewicht te behouden. Kelp is de meest voedingsrijke van alle essiac thee-ingrediënten - en het is niet te vinden in vier kruidenformules.

Rode klaver

Rode klaver is een bron van vele waardevolle voedingsstoffen, waaronder: calcium, chroom, magnesium, niacine, fosfor, kalium, thiamine en vitamine C. Rode klaver is ook een van de rijkste bronnen van isoflavonen (wateroplosbare chemicaliën die werken als oestrogenen en zijn te vinden in veel planten). De isoflavonen in rode klaver zijn onderzocht op hun effectiviteit bij de behandeling van sommige vormen van kanker. Er wordt gedacht dat de isoflavonen de verspreiding van kankercellen voorkomen en dat ze zelfs kankercellen kunnen vernietigen.

Schapenzuring (inclusief wortel)

Schapenzuring is een rijke bron van oxaalzuur, natrium, kalium, ijzer, mangaan, fosfor, bèta-caroteen en vitamine C. Dit essiac thee-ingrediënt is een mild diureticum (Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine.) , mild antisepticum (ontsmetting, bacterie dodend) en een mild laxeermiddel. Onze blend bevat de schaapzuringwortel. Het is 20% wortel.

Gladde iepenchors

Gladde iepenchors is gebruikt als een kompres voor snijwonden en kneuzingen, en ook voor pijnlijke gewrichten als gevolg van jicht of andere oorzaken. Behalve dat het een essiac thee ingrediënt is, wordt dit kruid ook gebruikt om pijnlijke keel te verlichten. Gladde iepenschors is te vinden in veel zuigtabletten die beweren keelirritatie te kalmeren. Omdat een zere keel en een hoest vaak met elkaar verbonden zijn, is gladde iepschors ook in hoestmiddeltjes gebruikt. Het reguleert ook het eliminatieproces van de spijsvertering, waardoor zowel obstipatie als diarree wordt verminderd.

Essiac extract bestellen

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op