Druivenpit


Uit studies met proefdieren is ook naar voren gekomen dat het de groei van verschillende soorten kanker afremt.


Uit een flink aantal studies met ratten en muizen is gebleken dat door UV veroorzaakte huidkanker flink afnam door cel schade met vrije radicalen en ontstekingen te blokkeren (9,10,11,12,13). Uit studies met proefdieren is ook naar voren gekomen dat het de groei van verschillende soorten kanker afremt.

Dikkedarmkanker (met 44 - 88%) (14,15), Longkanker (16,17), Prostaatkanker (met 50%) (18), Borstkanker (19), Leverkanker (20). Iedereen is wel op de hoogte van de verwoestende bijwerkingen en lage effectiviteit van chemo therapie (21).

Druivenpitextract versterkte de gunstige effecten van chemo in dier- en cel studies. Tegelijkertijd verlichtte het bijwerkingen veroorzaakt door chemo en bestraling (22,23,24).

Uit een groot aantal in vivo (proefdieren) en in vitro (in laboratoria) studies blijkt dat er stoffen zitten in druivenpit extract die een sterke anti ontsteking, anti oxidant en anti tumor werking hebben en dat die stoffen ook uitzaaiingen tegen gaan en apoptosis (cel dood) in kankercellen bevorderen (1).

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de stoffen in druivenpit extract (zogenaamde proanthocyanidins) in onder andere darmkankercellen (2), een breed scala aan longkanker cellen (3), Alvleesklier kankercellen (4), Borstkanker cellen (5) en Prostaat kanker cellen (6)diverse voor de patiënt positieve werkingen hebben.

Andere door studie aangetoonde effecten van druivenpit extract zijn o.a. een verlaging van de bloeddruk, promotie van collageen en bot sterkte, ondersteuning van de hersenen, verbetering van de nierfunctie, bescherming van de lever en het helen van wonden (7).

Uit een studie met 35.000 mensen is gebleken dat bij gebruik van druivenpit extract de kans op het krijgen van prostaatkanker met 41% afneemt (8). Uit dezelfde studie met een nog grotere groep van 65.000 mensen kwam naar voren dat bij gebruik van druivenpit extract de kans op het krijgen van leukemie met 43 % afneemt (8).


Aanbevolen dosering per dag is niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken over 300 tot 2000 mg (0.30 tot 2 gram) per dag. Bijgaande link levert uitgebreide informatie (in het Engels) met links naar de medische studies die wat er gezegd wordt onderbouwt.

(25): Klik hier 16 Grape Seed Extract Benefits.

Ter indicatie

Bij vitamines per post kosten 60 capsules met 200mg (0,2 gram) OPC € 19,95. 60 x 0,2 gram = 12 gram Bij ons kost 100 gram extract € 54,95. Van die 100 gram is 95 gram OPC. Voor dezelfde hoeveelheid OPC zou je bij Vitamines per post € 157,93 betalen.

Wanneer je je dosering zou zetten op 500 mg per dag (een halve gram) krijg je 475 mg OPC binnen. Met deze dosering zou je dan voor 200 dagen genoeg hebben. Wees verstandig en zoek op internet naar getuigenissen van mensen die dit product gebruikt hebben. Als je situatie ernstig is zou je kunnen overwegen een hogere dosis te nemen. Overleg met je behandelend arts. Het komt helaas nogal eens voor dat artsen laatdunkend doen over de kracht van de natuur .. vaak komt dat omdat ze er nul verstand van hebben .. maar laat indien nodig het lijstje met studies zien die we hier voor je neergezet hebben. (en dit zijn er maar een paar, er staan op dit moment 4137 medische studies aangaande OPC’s op PubMed). Wat er ook gebeurt .. laat je niet afschepen … er is er maar één de baas … en dat ben jij !

Druivenpit extract bestellen

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op