Curcuma

Curcuma is een aromatische geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word. Er zijn teksten uit het Sanskriet uit de 5e en 6e eeuw A.D. die de toepassingen van kurkuma beschrijven. Kurkuma wordt op grote schaal geteeld voornamelijk in India, China, Taiwan, Indonesië, Sri Lanka, Java, Brazilië, Peru, vele delen van Afrika en Australië.

De belangrijkste chemische componenten van kurkuma zijn een groep van verbindingen die curcuminoïden worden genoemd, waaronder curcumine (diferuloylmethaan), demethoxycurcumine en bisdemethoxycurcumine. De best bestudeerde verbinding is curcumine. Kurkuma heeft ook veel belangrijke vluchtige oliën zoals turmerone, atlantone en zingiberene. Wanneer je kurkuma gebruikt is het van het grootste belang dat je dit neemt in combinatie met zwarte peper. Kurkuma is op zichzelf slecht opneembaar en metaboliseert snel. Studie heeft uitgewezen dat piperine, een stofje in zwarte peper, de biologische beschikbaarheid van curcuma met 2000% verbeterd (1,7) Kurkuma is de laatste 50 jaar zeer uitgebreid onderzocht op een scala aan ziekten waaronder ook flinke aantallen klinische onderzoeken bij mensen en de uitkomsten van die menselijke onderzoeken zijn zeer veelbelovend (2)


Een goede manier om curcuma toe te passen is door het zogenaamde “Gouden Melk” te maken en hoe je dat doet wordt in onderstaande video uitgelegd.

(5): Klik hier Gouden melk verandert je leven op youtube.

Over de dosering bestaat nog veel onzekerheid. Er zijn studies die gedaan zijn met doseringen tussen de 500 - 2000 mg (0,5 – 2 gram) maar er zijn ook studies gedaan met dosis tot wel 8000 mg (8 gram) per dag (1,2) Bij te hoge dosering kan curcuma misselijkheid, diarree, hoofdpijn en huiduitslag veroorzaken, dit is per individu verschillend.

(6): Klik hier Summary of Curcumin.

Uitgebreide informatie in het Nederlands:

(8): Klik hier Alles over Curcuma (Nederlands).

Ter indicatie: Bij vitamines per post kosten 60 capsules met 500mg (0,5 gram) curcuminoïden € 29,95. 60 x 0,5gram = 30 gram Bij ons kost 100 gram extract € 49,95. Van die 100 gram is 95 gram Curcuminoïden. Voor dezelfde hoeveelheid Curcuminoïden zou je bij Vitamines per post € 94,84 betalen.

Wanneer je je dosering zou zetten op 1000 mg per dag (een gram) krijg je 950 mg curcuminoïden binnen. Met deze dosering zou je dan voor 100 dagen genoeg hebben. Wees verstandig en zoek op internet naar getuigenissen van mensen die dit product gebruikt hebben. Als je situatie ernstig is zou je kunnen overwegen een hogere dosis te nemen.

Overleg met je behandelend arts. Het komt helaas nogal eens voor dat artsen laatdunkend doen over de kracht van de natuur .. vaak komt dat omdat ze er nul verstand van hebben .. maar laat indien nodig het lijstje met studies zien die we hier voor je neergezet hebben. (en dit zijn er maar een paar, er staan op dit moment meer dan 20.000 medische studies.

Curcuma extract bestellen

Als je op Pubmed zoekt op “Curcumin cancer”, dan zijn er momenteel meer dan 20.000 studies te vinden.


Volgens deze studie is er ondanks dat er veel geprobeerd wordt op het gebied van kanker bestrijding de laatste 30 jaar weinig verandert aan de hoeveelheid mensen die kanker krijgen en ook het percentage wat overlijdt is nagenoeg hetzelfde gebleven met de reguliere behandelmethoden. Curcuma is, zoals deze studie zegt, de laatste 30 tot 40 jaar zeer intensief bestudeerd op ontsteking en kanker remmende effecten waarbij tal van door curcuma veroorzaakte factoren een rol spelen (4).

Wanneer je curcuma poeder koopt heeft dit vaak een curcuminoïden percentage van 2 a 3%. Het curcuminoïden percentage van ons curcuma extract is volgens de door onze leverancier meegeleverde COA (Certificate of Analysis, een keuringsrapport) 95%

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op