Collageen en kanker

De beste micronutriënten om de groei van kankercellen te stoppen

Door Dr. Matthias Rath | 28 augustusl, 2017 | Vertaald en aangevuld door Team Aphesis

Als er een manier zou zijn om de ongebreidelde groei van kankercellen op een natuurlijke manier tegen te gaan zou dat voor mensen die met kanker te maken hebben goed nieuws zijn. Als er een manier zou zijn om op een natuurlijke manier het kanker zo moeilijk mogelijk te maken om uit te zaaien dan zou dat voor mensen die met kanker te maken hebben bijzonder goed nieuws zijn. Als er een natuurlijke manier zou zijn om de ontwikkeling van bloedvaten in een tumor tegen te gaan waardoor je de groei van een tumor tegen kan gaan zou dat geweldig zijn. Als deze manier er ook aan mee zou helpen dat kankercellen dood gaan (apoptosis) zonder dat je al de bijwerkingen van een reguliere behandeling met chemo moet ondergaan dan zal dat voor iemand met kanker bijzonder hoopgevend nieuws zijn.

Het antwoord is volgens Dr. Rath, die hier jarenlang studie naar gedaan heeft, te vinden in gezond en sterk bindweefsel en het tegengaan van bindweefsel verterende enzymen die ongecontroleerd door kankercellen en door kankercellen gestimuleerde cellen in de omgeving van kankercellen aangemaakt wordt.


Tegengaan van collageen verterende MMP enzymen

We zouden bij Aphesis niet de moeite nemen een artikel als dit te schrijven als we niet overtuigd waren dat jij, als kankerpatiënt, actief kan zijn in het tegengaan van deze collageen verterende MMP enzymen. Dat je het de kankercellen zo moeilijk mogelijk kan maken te groeien en uit te zaaien. We willen dat in dit artikel doen door een video transcript naar het Nederlands te vertalen waarin Ty Bollinger een interview heeft met Dr, Rath en Dr. Niedzwiecki over dit onderwerp.

Videotranscript: de beste micronutriënten om de groei van kankercellen te stoppen

Ty Bollinger: Dus zou je deze micronutriënten die kankergroei stoppen kunnen herhalen - ze stoppen de groei van kankercellen, ze stoppen de verspreiding, ze stoppen de bloedvaten, de groei van nieuwe bloedvaten, de angiogenese en die veroorzaken ook de apoptose, de geprogrammeerde celdood? Wat zijn deze voedingsstoffen die het synergetische effect hebben, zoals een orkest? Wat zijn de componenten hiervan?

Dr. Niedzwiecki:Ja. Dit is vitamine C. Om eenvoudige redenen, omdat we ons richten op de stabiliteit en integriteit van bindweefsel. Zonder vitamine C kan bindweefsel niet worden geproduceerd. De andere verbindingen van deze synergie - een zeer krachtige component - is het aminozuur lysine.

Lysine is een remmer van die collageenverteringsenzymen, maar ook lysine is een component van collageen. Een derde van de aminozuren in collageen zijn lysine en proline. Het is dus belangrijk dat ze worden opgenomen. En lysine, net als vitamine C, wordt niet in ons lichaam geproduceerd. Het komt alleen uit het dieet.

We hebben ook andere componenten zoals N-Acetylcystine. We hebben sporenelementen zoals koper en selenium. En we hebben de actieve component uit groene thee, apigallocatechin gallate, of kortweg EGCG genoemd. En quercetin.

Dus dit is het mengsel van verschillende componenten. U vindt de informatie op onze website. En dit is wat we hebben getest, we hebben afzonderlijke verbindingen getest en ook hebben we ze in de synergie gecombineerd.

Het zijn dus componenten die op verschillende mechanismen in ons lichaam werken, inclusief een ontstekingsremmend effect. En wat we weten is dat ontsteking geassocieerd word met kanker en dat langdurige ontsteking een bepalende factor voor het ontwikkelen van kanker is. Deze micronutriënten zijn ook effectief in het aanpakken van dit belangrijke aspect. Dus dit is het effect van synergie van micronutriënten waar we mee werken.

Dr. Rath: Toen we het eerste bewijs hadden van het concept dat micronutriënten eigenlijk de oplossing zijn voor de kankerepidemie, dachten we erover hoe we dit aan het grote publiek konden presenteren. We besloten in maart 2002 naar “USA Today” te gaan. Het tijdschrift met de grootste oplage destijds.

Ze wilden niet publiceren. Dus we zeiden: "Wel, maar we hebben deze informatie net gepresenteerd op de Breast Cancer Conference in Miami, Florida, dus waarom zou je geen dingen publiceren die er in de wetenschappelijke gemeenschap zijn?" Dus uiteindelijk deden ze dat. Het was een hele pagina, "Doorbraak in de natuurlijke bestrijding van kanker," en somde enkele van de micronutriënten op: vitamine C, lysine, proline, en liet een deel van het onderzoek zien die ook voor een leek te begrijpen was.

Deze publicatie leidde tot de oorlog tegen deze doorbraak die ik zojuist eerder noemde, met meer dan 100 rechtszaken, voornamelijk gericht op kanker. De American Medical Association gaf een media-melding over Dr. Rath en zijn onderzoeksinstituut. Dat geen media iets over onze resultaten zouden moeten publiceren. Ik dacht, hoe kun je omgaan met zo'n onethische aanpak?

Via US Newspaper schreef ik een open brief aan de president van de American Medical Association waarin ik hem het volgende gevraagd heb: "Wel, u staat aan het hoofd van een organisatie die geacht wordt goed te doen voor de mensen in Amerika. Hier is wat geavanceerd onderzoek dat miljoenen mensen daadwerkelijk kan helpen, en u verzet zich ertegen. Waarom is dit?"

Ik drukte zijn e-mailadres onderaan de open brief af en moedigde de lezers aan om hun opmerkingen naar de president van de AMA te sturen. We hebben verder nooit iets van hen gehoord, dus we nemen aan dat hij veel e-mails heeft ontvangen.

Het zegt opnieuw dat het uiterst belangrijk is om de waarheid te spreken, om voor de waarheid te vechten, en dit is de reden waarom we het waarderen dat je naar ons toe komt en ons uitgebreid over dit proces interviewt. Omdat het iets moedigs is wat je doet, Ty, en niet alleen bij ons. Maar met het openen van dit gordijn van misleiding en leugens over kanker en voor veel ziekten. En de mensen in Amerika en de wereld de kans geven om dat doolhof van bedrog te doorzien en hun eigen keuze te maken. Ik denk dat je een compliment moet krijgen. Ik complimenteer je daarvoor.

Ty Bollinger: Bedankt.

Dr. Niedzwiecki: Ja. Omdat ik denk dat het nu nog moeilijker is om te vechten voor wetenschappelijk bewijs en de waarheid, omdat het vroeger, voordat de farmaceutische industrie werd opgericht, voor anderen overtuigender was om het dit concept te accepteren. Dus dit was toen vooral het vechten tegen iemands ego en carrière. Maar nu dagen we de krachtigste industrie op aarde uit.

Dit accepteert de wetenschap niet. Uit onze andere contacten zien we dat veel artsen, wetenschappers het eens zijn met wat we doen en wat we publiceren. Maar er is een economisch aspect en economische druk, die zeer moeilijk te overwinnen is. En het is alleen door onderwijs, door informatie en kennis onder mensen te verspreiden, dit is hoe we het kunnen veranderen.

Link naar het interview (met Engelse ondertiteling).


Collageen is onderdeel van het bindweefsel, wat zorgt voor een algehele stevigheid door ons hele lichaam.


Wat is Collageen

Collageen is onderdeel van het bindweefsel, wat zorgt voor een algehele stevigheid door ons hele lichaam. Het houdt, als ware, onze weefsels maar ook onze organen op hun plek. Collageen komt overal in ons lichaam voor: in onze botten, banden en pezen, haren, nagels en ook onze huid. Collageen is het meest voorkomende eiwit ter wereld, ons lichaam bevat zo’n 30% collageen. Het wordt o.a. in de huid aangemaakt.

Collageen (bindweefsel) verterende enzymen

Er zijn tal van processen waarbij collageen verterende enzymen een goede rol spelen. Deze enzymen maken bijvoorbeeld een soort van tunnels zodat witte bloedlichamen een weg kunnen vinden naar plekken in het lichaam waar zich een ontsteking voordoet. Ook de reis van een vrouwelijke eicel van de eierstok naar de baarmoeder wordt mogelijk gemaakt door collageen verterende enzymen. Deze processen worden echter nauwkeurig door het lichaam gecontroleerd en het collageen wordt achter het witte bloedlichaam of achter de eicel meteen weer gerepareerd.

Collageen verterende enzymen en kanker

Kankercellen produceren zelf in lichte mate MMP’s (Matrix metalloproteinases) maar stimuleren omringende cellen tot het aanmaken van MMP’s die zich dan binden aan de kankercel. Deze MMP’s zorgen voor een ongecontroleerde vertering van het collageen waardoor de tumor kan groeien en uit kan zaaien. MMP’s hebben ook een rol in de vorming van bloedvaten (angiogenesis) die verdere tumorgroei mogelijk maken.

Kankercellen produceren zelf in lichte mate MMP’s (Matrix metalloproteinases) maar stimuleren omringende cellen tot het aanmaken van MMP’s die zich dan binden aan de kankercel. Deze MMP’s zorgen voor een ongecontroleerde vertering van het collageen waardoor de tumor kan groeien en uit kan zaaien. MMP’s hebben ook een rol in de vorming van bloedvaten (angiogenesis) die verdere tumorgroei mogelijk maken.

Dit artikel heeft als doel mensen te informeren over het bestaan van MMP’s en hun actieve rol in de ontwikkeling van kanker. Als je je wilt verdiepen in het technische verhaal dan kan je op Pubmed zoeken op “mmp cancer” en dan krijg je op moment van schrijven 17.743 edische studies. Bijgaand een link naar één van dat soort studies:

Klik hier voor dit artikel.

De overwinning op kanker

De overwinning op kanker is een boek waarin Dr. Matthias Rath en Dr. Aleksandra Niedzwiecki je op een zeer begrijpelijke manier uitgebreid uitleg geven van wat hierboven in het kort omschreven is. Wat je ook doet en voor welke behandeling je ook kiest … het zo moeilijk mogelijk maken voor kanker om zich op welke manier dan ook te ontwikkelen zou je basis moeten zijn in je persoonlijke strijd tegen kanker. De wetenschappelijk onderbouwde informatie die je in het boek “De overwinning op kanker” vind kunnen je daar zeker bij helpen.

Synergie

Een combinatie van stoffen waarbij de som (veel) groter is dan die van de afzonderlijke stoffen opgeteld. 1+1+1+1+1 is geen 5 maar 9, of 12, of 20

Het belang van synergie: grotere effectiviteit door combinatie van meerdere voedingsstoffen. Synergie zorgt ervoor dat het geheel functioneel, effectief en krachtig werkt. Een synergetische combinatie levert daarom betere resultaten op dan om het even welke afzonderlijke actie.

De stoffen die je nodig hebt zitten verwerkt in het Synergie-pakket EpiQ intensiv en bevatten:

3x Vitacor Plus™

3x EpiQuercican™

3x LyCin™

3x Prolysin™

3x VitaCforte™

Synergie-pakket EpiQ intensiv bestellen De overwinning op kanker bestellen

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN
Call Now ButtonNeem contact op