Chaga

Chaga, koning van de paddestoelen

De Chaga paddenstoel is een paddenstoel die in en aan berkenbomen groeit. Chaga ziet er niet uit als een paddenstoel, niet qua vorm en ook niet qua substantie. Het is een uitgroeisel wat bijna zo hard als hout is en een bijna zwarte buitenkant heeft. De Chaga met de grootste potentie komt voor in berkenbossen in een koud klimaat. Denk hierbij aan Canada maar vooral Siberië.

Chaga wordt al duizenden jaren gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid. Siberiërs noemen het “de gift van God”, Japanners “de diamant van het bos” en de Chinezen noemen het “Koning van de planten” Al deze volken hebben een zeer rijk verleden als het gaat om de kennis van medicinale planten en kruiden, iets wat wij hier in het westen bijna niet hebben, dus het wil wat zeggen dat deze titels door deze volken aan Chaga gegeven wordt.


De grootste veroorzakers van vrije radicalen zijn gefrituurd voedsel (yup .. je frituurpan en de patatzaak), pesticiden, herbiciden, chemicaliën, fijnstof, trans vetten, geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten (ook suikers), sigaretten rook, alcohol en cosmetica. Er zijn er nog veel meer, maar dit is om je even een beeld te geven.

Tenzij je in de Amazone woont en de beschikking hebt over vers onbespoten groente, noten en fruit en mineraalrijk bronwater zal je met veel uit het bovenstaande lijstje te maken hebben. In onze Westerse cultuur zijn we constant onderhevig aan veroorzakers van vrije radicalen. Aan sommige valt niet te ontkomen, anderen hebben we hoofdzakelijk zelf in de hand. Wat je ook doet, ik denk dat het belangrijk is dat je op de hoogte bent wat het veroorzaakt in je lichaam en wat je kan doen om de schadelijke effecten tot een minimum te beperken.

Chaga kan je enorm helpen om de schadelijke effecten van het alledaagse leven in onze westerse maatschappij zoveel mogelijk te beperken.

Chaga doet dat door jou een enorme hoeveelheid SOD enzymen te geven. SOD (SuperOxide Dismutase) is de krachtigste natuurlijke antioxidant dat op dit moment bekend is … en Chaga zit er vol mee … niet zomaar vol …. Er is helemaal niets wat ook maar in de buurt komt van Siberische wilde Chaga.

De SOD waarde in wilde Siberische Chaga komt ook tot uiting in de ORAC score. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity en geeft de kracht aan van de betreffende antioxidant. Onderstaand een vergelijk van diverse natuurproducten die getest zijn door http://www.brunswicklabs.com

SOD, of Chromogenic Complex zoals de Russische pharmacopeye het noemt is de meest belangrijke antioxidant in ons lichaam. SOD wordt minder naarmate we ouder worden. Chaga heeft veel hogere percentages SOD dan bijvoorbeeld vitamines C en E of superfoods als tarwe of gerstegras, zeewier, pruimen, granaatappel, vis olie of welke essentiele olie dan ook. SOD enzymen houden onze celmembranen soepel en gezond en uit onderzoek blijkt de krachtige werking, preventief en bestrijdend, van een scala aan chronische aandoeningen.

Chaga extract bestellen

Om het barre klimaat in Siberië te overleven beschermd de Chaga zichzelf jarenlang met tal van natuurlijke substanties en dat maakt Chaga zo potent.


Om het barre klimaat in Siberië te overleven beschermd de Chaga zichzelf jarenlang met tal van natuurlijke substanties en dat maakt Chaga zo potent. Chaga zit vol met SOD (superoxide dismutase, de meest krachtige natuurlijke anti-oxidant) Beta Glucans, Fytochemicaliën, Sterols, Phenols en enzymen die bijzondere werking hebben om onze gezondheid te ondersteunen of terug te krijgen.

Ook in het Westen zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de heilzame werking van Chaga, maar het leeuwendeel komt uit Rusland, Korea, Japan en China … landen waar genezing van ziekten door middel van natuurlijke middelen breed toegepast worden en hoog in het vaandel staan.

Chaga, vrije radicalen en antioxidanten.

Algemene omschrijving van vrije radicalen en antioxidanten.

Bij verschillende processen die in ons lichaam plaatsvinden, ontstaan vrije radicalen. Vrije radicalen zijn zeer agressieve stoffen die gevaarlijk zijn als ze in grote hoeveelheden in het lichaam voorkomen. Vrije radicalen ontstaan door verschillende factoren, het afbraakproces van verontreinigd voedsel in ons lichaam, stress, luchtverontreiniging, straling, synthetische kleurstoffen en zware metalen, om er maar een paar te noemen. Vrije radicalen zorgen voor stress in het lichaam daar ze gezonde cellen aanvallen met allerlei ziekten en een versnelde veroudering als gevolg.

Vrije radicalen ondermijnen ons immuunsysteem!

Naarmate we ouder worden produceert ons lichaam steeds minder SOD enzym en krijgen vrije radicalen steeds meer kans om hun vernietigende werk te doen in ons lichaam. Chronische ziekten en vroegtijdige veroudering zijn een gevolg van een tekort aan mineralen, vitamines, aminozuren, essentiele vetzuren en anti oxidanten. Het westerse voedingpatroon (hoofdzakelijk fabrieksvoedsel) levert ons deze noodzakelijke bouwstoffen niet meer, integendeel, het fabrieksvoedsel zit vol met verkeerde vetten, schadelijke E nummers en bergen en bergen suiker … allemaal veroorzakers van grote hoeveelheden vrije radicalen.

Hoe Chaga je helpt bij het opruimen van vrije radicalen.

Om een vrije radicaal onschadelijk te maken heb je een antioxidant nodig. Om je een beeld te geven hoe antioxidanten werken kan je denken aan een appel. Als je een appel doorsnijdt en op het keukenblad neerlegt, dan wordt het vruchtvlees van de appel snel bruin door blootstelling aan de lucht. Wanneer je deze zelfde appel onderdompelt in citroensap dan wordt vruchtvlees beschermd door de vitamine C in het citroensap en wordt de schade door de vrije radicaal voorkomen of enorm vertraagd.

Op dezelfde manier beschermen antioxidanten je cellen voor de beschadiging of vernietiging die vrije radicalen kunnen veroorzaken. Antioxidanten helpen je ook tegen het voorkomen en bestrijden van ziekten omdat ze je immuunsysteem versterken door het neutraliseren van vrije radicalen. Je zult begrijpen dat we een behoorlijke hoeveelheid antioxidanten in ons lichaam moeten hebben om deze taak te kunnen realiseren. De balans tussen vrije radicalen en antioxidanten is letterlijk een balans tussen gezond en ziek … zelfs leven en dood.

Er zijn enorm veel Chaga artikelen, testimonials en video’s te vinden op internet.

Een greep uit onze andere extracten

ONTDEK WELKE EN WAT ZE DOEN


Essiac

Essiac thee is een 8 kruiden thee die zijn oorsprong heeft in Canada.

BEKIJKEN

Curcuma

Curcuma is een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren gebruikt word.

BEKIJKEN

Panax Ginseng

Panax betekent “helend” in het Grieks en die naam heeft het zeker verdient.

BEKIJKEN

Druivenpit

Uit een groot aantal studies blijkt dat er stoffen in druivenpit zitten die postief werken.

BEKIJKEN

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Neem contact op