Voeding

Let thy food be thy medicine, let thy medicine be thy food.

Laat voeding uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voeding zijn.

Hippocrates, father of medicine.

Voeding is een cruciale factor bij het bestrijden en overwinnen van kanker. We hebben eerder al omschreven wat je echt moet laten staan en de reden waarom. Hier willen we wat dieper ingaan op wat je allemaal wel kan eten en welke voeding de verstandige keuze is voor kanker patiënten.

Studies tonen aan dat tekorten aan vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, phytonutrienten, goede vetten en sporenelementen voor één derde oorzaak is van kankers die voorkomen hadden kunnen worden (1,2,3,4) en dat behandeling met chemo en bestraling deze tekorten alleen nog maar verergerd. (5,6,7).

Ook het voorkomen van cachexie, de term die gebruikt wordt wanneer kankerpatiënten sterk gaan vermageren en uiteindelijk overlijden kan met de juiste voeding sterk tegen gegaan worden. Slechte voeding heeft een duidelijk verband met een slechte overlevingskans voor kankerpatiënten (8).

Door de grote hoeveelheid chemicaliën die tegenwoordig toegevoegd worden door producenten van fabrieksvoedsel (alle blikjes, potjes, zakjes, tubes, flesjes) om de houdbaarheid te verhogen is het sterk de vraag of dit tegenwoordig nog veilig is. Studies tonen aan dat dit in proefdieren niet het geval is voor een flink aantal van deze chemicaliën en dat deze sterk verdacht worden of bewezen kanker veroorzaken. (9,10).

Het is dus zaak om voeding tot je te nemen die vrij zijn van chemicaliën en die vol zitten met vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, phytonutrienten, goede vetten en sporenelementen.

Stel dat je je auto niet onderhoud, je gooit er ook nog eens vervuilde of verkeerde brandstof in, wat zou er dan gaan gebeuren ? Blijft je auto soepel lopen, of gaan er op korte termijn problemen ontstaan ? Stel dat je je auto zo blijft behandelen .. zal die auto het dan beter gaan doen of zouden de problemen alleen maar groter worden?


Om zaken simpel te houden zou je de volgende regel toe kunnen passen:

Als het door mensen gemaakt is eet ik het niet.

Every time you eat or drink, you are either feeding disease or fighting it.

Elke keer als u wat eet of drinkt voedt u ziekte of vecht u ertegenWat overblijft zijn dan de zogenaamde “whole foods”. Whole foods is voeding wat een puur natuurlijke oorsprong heeft en wat geen of minimale behandeling door mensen heeft gehad.

Om een voorbeeld te geven:

Verse groenten (liefst biologisch), vers fruit (liefst biologisch), noten (geen pinda’s), zaden, pitten en kruiden (veel kruiden hebben een sterke anti- kanker en anti-tumor werking (11)) zouden voor 100% je dieet. Dit dieet gaat je beschermen tegen de chemicaliën die er allemaal toegevoegd worden en gaat je voorzien van alle voedingstoffen die je nodig hebt om het zelf herstellend vermogen van je lichaam zo optimaal mogelijk te krijgen.

Omdat het meeste groenten en fruit een lage calorische waarde hebben en niet voldoende energie leveren zijn noten, pitten en zaden en ook zeker avocado’s een zeer goede keuze om er voor te zorgen dat je op een gezonde manier voldoende energie creëert.

Call Now ButtonNeem contact op